Έρχεται νέο Jeep Cherokee και δεν θα είναι ηλεκτρικό

Έρχεται νέο Jeep Cherokee και δεν θα είναι ηλεκτρικό

Η Jeep θα επιστρέψει επιτέλους στην πιο σημαντική κατηγορία της αγοράς με ένα μοντέλο που θα βασίζεται πάνω απ’ όλα σε θερμικές εκδόσεις. Κάτι που ίσως θα περιπλέξει τη ζωή του στην Ευρώπη.

Jeep Cherokee

Πριν από λίγες εβδομάδες, το νέο αφεντικό της Jeep, ο Antonio Filosa, παραδέχθηκε στρατηγικά λάθη στις αποφάσεις που ελήφθησαν από τη διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας τα τελευταία χρόνια.

Λάθη που αναμφίβολα συνέβαλαν στη σημαντική πτώση των πωλήσεων, από σχεδόν ένα εκατομμύριο ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018 σε 643.000 πέρυσι. Μεταξύ αυτών των σφαλμάτων, έχει επισημανθεί ευρέως αυτό της μη προσφοράς ενός μικρού οικογενειακού μοντέλου, όπως το Jeep Cherokee.

Το μελλοντικό, θερμικό Jeep Cherokee θα μπορούσε να κάνει καριέρα στη Γηραιά Ήπειρο, υπό την προϋπόθεση ότι θα του το επέτρεπαν οι εκπομπές CO2

Jeep Cherokee

Το θρυλικό μοντέλο, που είχε ήδη αποσυρθεί από την αγορά της Ευρώπης πριν από δύο χρόνια, στην πραγματικότητα καταργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2023. Ωστόσο, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της αμερικανικής γκάμας. Γι' αυτό θα επιστρέψει γρήγορα στην εμπορική θέση του, όπως επιβεβαίωσαν οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι του Car & Driver ύστερα από συνέντευξη του επικεφαλής της φίρμας.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτα για την τεχνική βάση του, αλλά σύμφωνα με δημοσιογράφους του The Drive, το μελλοντικό Jeep Cherokee δεν θα είναι ηλεκτρικό στην αρχική του έκδοση. Σας θυμίζουμε ότι μπορεί η Jeep αυτή τη στιγμή να λανσάρει το 100% ηλεκτρικό Wagoneer S, αλλά η συντριπτική πλειονότητα των πωλήσεων του κατασκευαστή στις Ηνωμένες Πολιτείες (και στον υπόλοιπο κόσμο) γίνεται με θερμικά μοντέλα.

Αυτό το νέο Jeeo Cherokee αναμένεται για το 2025 και θα μπορούσε επίσης να κάνει καριέρα στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα του το επιτρέπουν οι εκπομπές του σε CO2.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube