Επίσημο, έρχεται EV με €20.000 από τη VW

Επίσημο, έρχεται EV με €20.000 από τη VW

Η VW ενέκρινε τα σχέδια για ένα προσιτό EV, με τιμή κοντά στις €20.000, με το μοντέλο να βγαίνει στην αγορά σε ορίζοντα τριετίας.

VW Future EV

Σιγά-σιγά οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται στην κατασκευή μικρών, προσιτών ηλεκτρικών μοντέλων, θέλοντας με αυτόν το τρόπο να διευρύνουν το πελατολόγιο τους και να τονώσουν τις πωλήσεις τους. Στο μονοπάτι αυτό μπαίνει και η VW, ανακοινώνοντας πως θα προχωρήσει το πρότζεκτ του προσιτού EV πόλης.

Η έγκριση του σχεδίου έρχεται μόλις μερικές μέρες από το οριστικό ναυάγιο στις συζητήσεις του Wolfsburg με τη Renault για την από κοινού εξέλιξη ενός τέτοιου μοντέλου. Από πολλούς, η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως η γερμανική απάντηση στο επερχόμενο Renault Twingo, που σύμφωνα με το Ρόμβο θα κινηθεί σε παρόμοια τιμολογιακή κλίμακα.

Το ηλεκτρικό VW των €20.000 αναμένεται να παρουσιαστεί το 2027

VW ID.2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Ford ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο των €23.000

Η VW δημοσίευσε και μια teaser εικόνα που εν μέρει αποκαλύπτει τη σιλουέτα του συγκεκριμένου μοντέλου. H εικόνα είναι αρκετά σκοτεινή, πλην όμως διακρίνεται το αεροδυναμικό σχήμα με το οποίο οι Γερμανοί θέλουν να κοσμήσουν το πόνημά τους, αλλά και οι ευμεγέθεις θόλοι των τροχών.

Όπως έγινε γνωστό, αφού τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου υπολογίζεται για το 2027. Θυμίζουμε πως νωρίτερα, μέσα στο 2025, η VW θα παρουσιάσει το ID.1, ένα μοντέλο με παρόμοιες διαστάσεις και συνολική φιλοσοφία με το οικονομικότερο EV στη γκάμα του Γερμανού κατασκευαστή.

VW ID.3

Ο CEO του VW Group, Oliver Blume με δηλώσεις του τόνισε: «Γενιές ανθρώπων συνδέουν τις ισχυρές μάρκες του Ομίλου Volkswagen με το πρώτο τους αυτοκίνητο - και με την προσιτή κινητικότητα. Ως ομάδα με ισχυρές μπράντες, συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε αυτήν την κοινωνική ευθύνη μέχρι σήμερα. Γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που εγκαινιάζουμε ένα έργο προσανατολισμένο στο μέλλον. Αφορά την αρχική ηλεκτρική κινητικότητα από την Ευρώπη για την Ευρώπη».

Από μεριάς του, το αφεντικό της VW, Thomas Schäfer συμπλήρωσε: «Προκειμένου η ηλεκτροκίνηση να διαδοθεί ευρέως, απαιτούνται ελκυστικά αυτοκίνητα, ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες. Η υπόσχεσή μας είναι: ηλεκτροκίνηση για όλους. Παρά την ελκυστική τιμή, τα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα θα θέτουν πρότυπα τεχνολογίας, σχεδίασης, ποιότητας και εμπειρίας των πελατών».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube