Επίσημο: Παρουσιάστηκε το ανανεωμένο Hyundai Tucson

Επίσημο: Παρουσιάστηκε το ανανεωμένο Hyundai Tucson

Στο σαλόνι της Νέας Υόρκης, η Hyundai παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του μεσαίου της SUV.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού διάλεξε η Hyundai -όπως ήδη ξέραμε- να παρουσιάσει την ανανεωμένη έκδοση του Tucson.

Δεν πρόκειται για μια ριζική ανανέωση αλλά για ένα ελαφρύ φρεσκάρισμα. Τα νέα έχουν να κάνουν με τη νέα γρίλια στο εμπρός μέρος, τα νέα φώτα και τους προφυλακτήρες, που αλλάζουν πολύ λίγο την εικόνα του αυτοκινήτου. Θα πρέπει να είσαι αρκετά εξασκημένος για να το καταλάβεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Hyundai Tucson 1.6 T-GDi 177 PS 4WD

Διαφορετικά είναι και τα πίσω φώτα, ενώ οι 18άρες ζάντες είναι εντελώς νέας σχεδίασης και οι 17άρες με τις 19άρες έχουν μικρές αλλαγές.

Στην καμπίνα υπάρχουν αλλαγές στον πίνακα οργάνων, την κεντρική κονσόλα, τους αεραγωγούς, τις δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων και τον καθρέφτη. Επίσης, όλες οι εκδόσεις απέκτησαν ηλεκτρικό χειρόφρενο.



Στον τομέα της ασφάλειας, ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει πλέον σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (FCA) και διατήρησης λωρίδας (LKA), ενώ προαιρετικά διατίθενται αναγνώριση πεζών, αυτόματοι προβολείς, ενεργό cruise control με λειτουργία stop&go, κάμερες περιμετρικής θέασης και σύστημα που αναγνωρίζει εάν ο οδηγός χρειάζεται ξεκούραση.

Σημαντικά αναβαθμισμένο είναι και το κομμάτι του infotainment. Πλέον όλα τα Tucson θα διαθέτουν σύστημα με οθόνη αφής 7 ιντσών, Android Auto και Apple CarPlay, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται και το Blue Link Connected Car, που περιλαμβάνει και τρία χρόνια πρόσβαση στις υπηρεσίες Blue Link. Επιπλέον, διατίθεται σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Hyundai Tucson 1.7 CRDi DCT

Προς το παρόν, η ανανέωση αφορά μόνο στα αυτοκίνητα που θα διατεθούν στις ΗΠΑ, οπότε δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη των αυτοκινήτων που θα δούμε στην Ευρώπη. Δε θα πρέπει όμως να περιμένουμε κάποια σημαντική αλλαγή σε σχέση με τα σημερινά.

Αυτό σημαίνει δύο κινητήρες βενζίνης και άλλους δύο πετρελαίου. Ο βασικός είναι ο ατμοσφαιρικός 1.600άρης άμεσου ψεκασμού 1.6 GDi που αποδίδει 132 PS, ενώ ισχυρότερος είναι ο 1.6 T-GDi που με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 177 PS. Ο πρώτος συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και κίνηση μόνο εμπρός, ενώ ο δεύτερος αποκλειστικά με τετρακίνηση και 6άρι χειροκίνητο ή 7άρι διπλού συμπλέκτη κιβώτιο



Στους ντίζελ υπάρχει ο 1.7 με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο και κίνηση εμπρός σε έκδοση με 115 PS, ενώ σε συνδυασμό με τετρακίνηση και 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ανεβαίνει στους 141 PS. Κορυφαίος είναι ο 2λιτρος με 185 ίππους, τετρακίνηση και 6άρι -συμβατικό- αυτόματο κιβώτιο, που δεν εισάγεται κανονικά στη χώρα μας.

Στην Ευρώπη, το ανανεωμένο Tucson αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα πολύ σύντομα και οι πωλήσεις του να ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

[Πηγή: Hyundai]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube