Η διάδοχος της McLaren 650S δείχνει ζόρικη [video]

Η διάδοχος της McLaren 650S δείχνει ζόρικη [video]

Ακόμη και με βαρύ καμουφλάζ, το μοντέλο που εξελίσσει η McLaren για να αντικαταστήσει την 650S δείχνει κτήνος.

Η P14, όπως είναι η κωδική ονομασία με την οποία εξελίσσεται η νέα McLaren που θα αντικαταστήσει την 650S, θα φτάσει στην παραγωγή το 2018.

Η αλήθεια είναι ότι η McLaren αλλάζει κάπως βιαστικά τα μοντέλα της. Λογικό, για μια νέα μάρκα να ψάχνει την συνταγή της επιτυχίας. Από την άλλη, αυτό μειώνει την αξία των αυτοκινήτων της στην μεταπώληση και δεν την βοηθά να χτίσει το απαιτούμενο κύρος. Έτσι, ενώ δεν πάει και τόσος πολύς καιρός που είδαμε την 650S να αντικαθιστά την 12C, τώρα ο αντικαταστάτης της 650 είναι ήδη στην φάση των δοκιμών εξέλιξης στο δρόμο. Εντοπίστηκε στην Μ. Βρετανία.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την McLaren 570S [video]
Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την McLaren 650S [video]
Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την McLaren 12C [video]


Στο video είναι κυρίως το πίσω μέρος που βλέπουμε. Το συγκεκριμένο «μουλάρι» δοκιμών φαίνεται να έχει πιο βαρύ καμουφλάζ σε σχέση με εκείνο που είδαμε πριν λίγες εβδομάδες σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Η σχεδίαση της P14 αντλεί στοιχεία από την P1, ενώ η διάταξη της εξάτμισης είναι όμοια με αυτή της 675LT. Σύμφωνα με το Autocar το αυτοκίνητο θα έχει μια εξέλιξη του γνωστού μας 3.8 V8 με τα δύο τούρμπο.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 488 Spider [video]

Το Autocar υποστηρίζει ότι η P14 θα μπει στην παραγωγή το 2018 και θα έχει περισσότερη δύναμη από την 675 LT. Ο στόχος που πρέπει να ξεπεραστεί είναι προφανώς η Ferrari 488. Και δεν εννοούμε μόνο στην ιπποδύναμη, αλλά στο σύνολο. Αυτό σημαίνει ότι η McLaren θα πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε το σύνολο κινητήρας-μετάδοση-πλαίσιο-ανάρτηση να είναι αντίστοιχο της Ferrari στην πράξη. Γιατί όπως έχουμε δει και στις δημιουργίες του Maranello, δεν είναι μόνο οι εντυπωσιακοί αριθμοί που αφορούν στα τεχνικά χαρακτηριστικά το καθοριστικό σημείο, αλλά και το πώς δένουν όλα τα κομμάτια του παζλ.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube