Cupra el-Born: Προθερμαίνεται στο Nürburgring

Cupra el-Born: Προθερμαίνεται στο Nürburgring

Καθώς το Cupra el-Born βρίσκεται σε τροχιά λανσαρίσματος, το κόμπακτ ηλεκτρικό σπορ της SEAT κάνει τις τελευταίες δοκιμές του στην πίστα του Nürburgring.

Παρόλο που το el-Born παρουσιάστηκε υπό τις σημαίες της SEAT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, θα ανήκει τελικά στην γκάμα της Cupra όταν θα παρουσιαστεί το μοντέλο παραγωγής. Με την επίσημη ανακοίνωσή του το καλοκαίρι του 2020, το el-Born αναμένεται στο β’ 6μηνο του τρέχοντος έτους. Και εν τω μεταξύ, «προθερμαίνεται» στην πίστα του Nürburgring.

Κρυμμένο ακόμα πίσω από καμουφλάζ, το Cupra el-Born κάνει τις τελικές ρυθμίσεις του στο απόλυτο τερέν για το set-up ενός νέου μοντέλου. Αυτό το υποχρεωτικό βήμα δεν είναι απαραίτητα για να βάλει φωτιά στον δρόμο, αλλά κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιώνει τις φιλοδοξίες του νέου ηλεκτρικού κόμπακτ.

H Cupra, o σπορ βραχίονας της SEAT, δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα το φύλλο των τεχνικών προδιαγραφών για το σύστημα κίνησης του el-Born. Και απλώς έχει αρκεστεί μέχρι στιγμής να μας δώσει την ασήμαντη πληροφορία για χρόνο 2,9” στα 0-50 km/h, αλλά και μια σημαντική: Μπαταρία με ενεργειακή πυκνότητα 77 kWh που εκτιμούμε ότι θα παρέχει αυτονομία κατά WLTP περίπου 500 km.

Το Cupra el-Born θα βασίζεται στην αποκλειστικής χρήσης από EV πλατφόρμα MEB του ομίλου την ίδια όπου πατά και το Volkswagen ID.3. Με τον ξάδελφό του θα μοιράζεται επίσης τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου στο Zwickau, στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube