Audi Q6 e-tron, πισωκίνητο και με μεγαλύτερη αυτονομία

Audi Q6 e-tron, πισωκίνητο και με μεγαλύτερη αυτονομία

H γκάμα του Audi Q6 e-tron μεγαλώνει, με το Ingolstadt να υποδέχεται μια ακόμα, πιο αποδοτική πισωκίνητη έκδοση.

Audi Q6 e-tron

Πριν από περίπου δύο μήνες, το τετρακίνητο Audi Q6 e-tron με τους δύο ηλεκτροκινητήρες είχε κάνει πρεμιέρα, με τη γερμανική φίρμα να προαναγγέλλει και εκδόσεις με έναν ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, κι έτσι το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της που βασίζεται στην πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE), που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Porsche, απέκτησε μια νέα έκδοση, με μεγαλύτερη αυτονομία και πιο ταξιδιάρικη διάθεση. Ο λόγος για το Audi Q6 e-tron performance.

Xάρη στην μπαταρία των 100 kWh, το πισωκίνητο Audi Q6 e-tron μπορεί να διανύσει 641 km στον κύκλο WLTP

Audi Q6 e-tron

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο κοστίζει η υβριδική Porsche 911 στην Ελλάδα;

Όπως ανακοινώνει η Audi, χάρη στη νέα μπαταρία ιόντων-λιθίου συνολικής χωρητικότητας 100 kWh, το νέο της δημιούργημα μπορεί να διανύσει 641 km με μια μόνο φόρτιση. Σύμφωνα πάντα με το πρωτόκολλο μέτρησης WLTP.

Μάλιστα, σε μόλις 10 λεπτά και σε ταχυφορτιστή DC, το Audi Q6 e-tron performance μπορεί να αποκτήσει αυτονομία 260 km με την πλήρωση της μπαταρία από το 10-80% να έρχεται σε 21 λεπτά.

Τι γίνεται όμως στον τομέα των επιδόσεων; O κινητήρας μόνιμου μαγνήτη αποδίδει 326 ίππους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο Q6 e-tron να ολοκληρώσει το 0-100 km/h σε 6,6". Με την τελική του ταχύτητα να σταματά στα 210 km/h.

Audi Q6 e-tron

Στο κομμάτι της τιμής, να αναφέρουμε πως στην αγορά της Γερμανίας ξεκινά από τις €68.800.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube