Το νέο Audi RS3 έριξε 5” στην BMW M2 στο Nürburgring [video]

Το νέο Audi RS3 έριξε 5” στην BMW M2 στο Nürburgring [video]

Η facelift έκδοση του Audi RS3 εξακολουθεί να αποδίδει 400 ίππους από τον υπερτροφοδοτούμενο 5κύλινδρο TFSI 2,5 lt, αλλά το μυστικό είναι στο στήσιμο.

Η χαρά της δεν κράτησε πολύ. Πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, η BMW καυχιόταν ότι σημείωσε ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση για το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην κόμπακτ κατηγορία. Με πιλότο τον Jorg Weidinger, η M2 γύρισε το Nordschleife σε 7'3871. Αλλά το νέο Audi RS3 σημείωσε περισσότερα από πέντε δευτερόλεπτα ταχύτερο γυρολόγιο.

Φορώντας καμουφλάζ επειδή δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη επίσημα, το Audi RS3 του 2025 ολοκλήρωσε την απαιτητική διαδρομή σε 7'3312. Πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο οδηγός αγώνων κι αρχιδοκιμαστής Frank Stippler, με το καυτό σεντάν να φοράει ημί-σλικ ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R.

Το Nürburgring έχει νέο βασιλιά στα κόμπακτ μοντέλα, με το γυρολόγιο να έχει πλέον σε σούπερκαρ χωράφια

Audi RS3

Ο τετράθυρος πύραυλος δεν έριξε μόνο στο ομοεθνές κουπέ, αλλά και στον προκάτοχό του, που είχε πετύχει 7'40748 το 2021. Η διαφορά δεν ήρθε από τις ταχύτερες επιδόσεις, αφού σε αντίθεση με το δυνατότερο νέο S3, το ανανεωμένο Audi RS3 έχει ακριβώς τους ίδιους 400 ίππους και 500 Nm με πριν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Škoda Superb με μοτέρ RS3 720 ίππων στην Autobahn [video]

Ούτε στα ελαστικά οφείλεται η διαφορά, αφού και το προηγούμενο μοντέλο φορούσε αντίστοιχα ελαστικά επιδόσεων. Οι μηχανικοί της Audi Sport βελτίωσαν εκτενώς το στήσιμο. Με brake torque vectoring, RS ανάρτηση που προαιρετικά περιλαμβάνει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, κεραμικά φρένα και προηγμένο αλγόριθμο για τα ηλεκτρονικά συστήματα οδήγησης, το νέο Audi RS3 εμπνέει περισσότερη σιγουριά από το μοντέλο που αντικαθιστά.

Audi RS3

Ο Frank Stippler σχολίασε: «Χάρη στο fine-tuning — συμπεριλαμβανομένου του brake torque vectoring — το νέο RS3 είναι πιο πρόθυμο στην είσοδο. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να τοποθετηθεί νωρίτερα κι ήδη από το άπεξ είναι έτοιμο για να πατήσεις τέρμα γκάζι».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Hyundai Ioniq 5 N ισοφαρίζει την BMW M2 CS στο Ring [video]

«Το αποτέλεσμα είναι ότι έχεις λιγότερες μοίρες στο τιμόνι από την κορυφή έως την έξοδο της στροφής, κάτι που οδηγεί σε λιγότερη ολίσθηση και νωρίτερη επιτάχυνση. Άρα περισσότερη ταχύτητα σε κάθε επόμενη ευθεία».

Audi RS3

Θα υπάρξει όμως μια ισχυρότερη έκδοση; Το αφεντικό της Audi Sport, Sebastian Grams, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο. Η επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου είναι στις 20 Αυγούστου, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα βρίσκονται στις αντιπροσωπείες τον Οκτώβριο.

Αναμένουμε την απάντηση από την BMW M2, η οποία άλλωστε δυνάμωσε κατά 20 ίππους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube