BMW M3 Touring κοντράρει Audi RS4, καμία επαφή! [video]

BMW M3 Touring κοντράρει Audi RS4, καμία επαφή! [video]

Όσο απολαυστικό κι αν είναι το Audi RS4, αν οι επιδόσεις στην ευθεία είναι το ζητούμενο, η νέα BMW M3 Touring είναι πολύ πιο γρήγορη.

M3 Touring

Το γαλλικό Motorsport Magazine ζήλεψε λίγη από τη δόξα του CarWow κι αντιπαρέβαλε τη νέα BMW M3 Touring με το ομοεθνές Audi RS4. Μπορεί όταν σκεφτόμαστε «γρήγορο γερμανικό βάγκον», το μυαλό μας να πηγαίνει σε Audi, λόγω της παράδοσης των RS4 και RS6, αλλά σήμερα δεν είναι η μέρα τους.

Οι Γάλλοι επέλεξαν τα 1.000 m αντί για τα 402 m που περιλαμβάνει η κλασική αμερικανική κόντρα στο 1/4 του μιλίου. Αλλά η επικράτηση της M3 Touring είναι καθολική, από την εκκίνηση μέχρι το τέλος, οπότε η απόσταση δεν κάνει καμία διαφορά.

Λατρέψαμε τα γρήγορα γερμανικά στέισον λόγω του Audi RS4. Αλλά σήμερα όλη η δόξα ανήκει στην M3 Touring

M3 Touring

Ενώ λοιπόν το Audi χρειάστηκε 22,3” για να καλύψει το χιλιόμετρο, η M3 Touring τερμάτισε 1,5 μπροστά, μια αιωνιότητα δηλαδή για κόντρα του είδους. Αν τα 20,8 δεν σας λένε κάτι, σκεφτείτε ότι είναι μόλις 0,6 πίσω από την επίδοση που έκανε κάποτε το πιο ποθητό σούπερκαρ στην κόσμο, η Ferrari F40.

Από την εκκίνηση, η BMW πετάγεται μανιασμένα μπροστά. Το τμήμα M έχει εξελίξει άριστα το launch control κι εξασφαλίζει προβάδισμα από το πρώτο μέτρο. Η M3 Touring συνεχίζει να ανοίγει την απόσταση που τη χωρίζει από τον μεγάλο αντίπαλο για να φτάσει σε μια μεγαλειώδη επικράτηση.

M3 Touring

Τα νούμερα είναι με το μέρος της. Αποδίδει 510 ίππους και 650 Nm έναντι 450 ίππων και 600 Nm του Audi. Το βάρος είναι παραπλήσιο και στις δύο περιπτώσεις, με τη ζυγαριά να σταματά στα 1.837 και 1.822 kg αντίστοιχα. Με παρόμοιο κιβώτιο ταχυτήτων -αυτόματο με μετατροπέα ροπής οκτών σχέσεων της ZF- η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι υπέρ του Μονάχου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς η BMW M3 Touring ταπείνωσε τη Revuelto;

Κάτω από το καπό της Touring βρίσκεται ένας 6κύλινδρος σε σειρά 3,0 lt με δύο τούρμπο. Όσα έχει και το Audi αλλά με χωρητικότητα 2,9 lt και V6 διάταξη. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι ενίοτε οι BMW αποδίδουν μεγαλύτερη ισχύ από αυτήν που ανακοινώνεται. Όπως στην περίπτωση της M4 CSL, που έχει περίπου 50 παραπάνω ίππους από το επίσημο νούμερο.

M3 Touring

Η επόμενη γενιά RS4 θα υιοθετήσει επαναφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία, τη στιγμή που η BMW ετοιμάζει μια ηλεκτρική M3 με βάση την πλατφόρμα Neue Klasse.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η ηλεκτρική BMW M3 θα έχει 1.360 άλογα!

Όχι ακόμα όμως: H twin-turbo BMW M3 θα επιβιώσει για μία ακόμα γενιά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube