Aston Martin Valiant, η Valour φοράει πιστάδικη φόρμα [video]

Aston Martin Valiant, η Valour φοράει πιστάδικη φόρμα [video]

Αν σας αρέσουν τα track-days, η Aston Martin Valiant είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας.

Να σας συστήσουμε την Aston Martin Valiant, μια ακραία εκδοχή της Valour που θα παραχθεί σε μόλις 38 μονάδες παγκοσμίως. Η οποία αρχικά σχεδιάστηκε ως προσωπική παραγγελία από τον πιλότο της Formula 1, Fernando Alonso.

Η Aston Martin Valiant αποτελεί πνευματικό παιδί του τμήματος Q της βρετανικής εταιρείας και φέρει έναν διτούρμπινο V12 5,2 lt. Αποδίδει 745 ίππους και 753 Nm ροπής, 30 ίππους περισσότερους από τη Valour. Όπως κι αυτή, η Valiant συνδυάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων που στέλνει τη ροπή στους πίσω τροχούς.

Αν η Valour δεν είναι αρκετά αγριωπή για τα γούστα σας, να σας γνωρίσουμε τη δίδυμη πιστάδικη εκδοχή της, τη Valiant

Aston Martin Valiant

Από εκεί και πέρα, έχει γίνει έντονη προσπάθεια εξοικονόμησης βάρους. Για παράδειγμα, το πίσω υποπλαίσιο έχει επωφεληθεί 3D εκτύπωσης, κάτι που γλιτώνει 3 kg, ενώ ο άξονας από μαγνήσιο περικόπτει άλλα 8,6 kg. Η μη αναρτημένη μάζα έχει μειωθεί κατά 14 kg χάρη στη χρήση νέων ζαντών μαγνησίου 21 ιντσών, ενώ επιπλέον 11,5 kg έχουν εξοικονομηθεί από την πανάλαφρη μπαταρία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κι όμως, το 90% των Aston Martin κυκλοφορούν ακόμα εκεί έξω

Καθώς η Aston Martin Valiant είναι ένα όπλο εστιασμένο στην πίστα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Βρετανοί ασχολήθηκαν εκτενώς με το στήσιμό της. Εξοπλίζεται με αμορτισέρ Multimatic Adaptive Spool Valve, με 32 διαφορετικές ρυθμίσεις. Η ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία έχει επίσης επαναβαθμονομήσει τα προγράμματα οδήγησης Sport, Sport+ και Track κι έχει τοποθετήσει κεραμικά δισκόφρενα, διάστασης 410 mm εμπρός και 360 mm πίσω.

Aston Martin Valiant

Οπτικά, η Valiant είναι πολύ πιο επιθετική από τη Valour. Φέρει πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα, όλα προφανώς από ανθρακονήματα. Ακόμα κι οι ζάντες φορούν αεροδυναμικά καπάκια.

Στο εσωτερικό, η ματιά εγκλωβίζεται στο λινκάζ του μηχανικού κιβωτίου. Αλλά μέσα στην πίστα, ο οδηγός θα εκτιμήσει περισσότερο το half-cage, πίσω από τα Recaro Podium μπάκετ καθίσματα και τις αγωνιστικές ζώνες τεσσάρων σημείων.

Aston Martin Valiant

«Η Valiant είναι ένα σύγχρονο αριστούργημα», δήλωσε για το νέο μοντέλο ο εμπορικός διευθυντής, Marco Mattiacci. «Μια δημιουργία του τμήματος Q της Aston Martin, εμπνευσμένη από έναν θρύλο των αγώνων. Η οποία σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας από την F1, με εξωτικά υλικά κι εμμονική μείωση του βάρους».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Sold out κι οι 110 Aston Martin Valour

«Ο απόλυτος συνδυασμός επιδόσεων και δυναμικών χαρακτηριστικών για οδήγηση στην πίστα. Ένα πραγματικό σούπερκαρ, η Valiant ενσαρκώνει την αποφασιστική δέσμευση της Aston Martin να κατασκευάζει σπάνια κι εξαιρετικά αυτοκίνητα για πραγματικούς οδηγούς».

Aston Martin Valiant

Η Aston Martin Valiant θα ντεμπουτάρει στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood κι οι παραδόσεις των πελατών θα ξεκινήσουν το τέταρτο 3μηνο του τρέχοντος έτους.

Δεν γνωρίζουμε πόσο θα κοστίζει, αλλά σίγουρα πάνω από τα €1,9 εκατομμύρια της Valour.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube