Ανανέωση για το Volvo XC90 ύστερα από μια δεκαετία

Ανανέωση για το Volvo XC90 ύστερα από μια δεκαετία

Σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστεί το ανανεωμένο Volvo XC90 μαζί με το αμιγώς ηλεκτρικό EX90.

Volvo XC90

Τα Volvo XC90 ανήκουν στα μοντέλα με ασυνήθιστα μεγάλο κύκλο ζωής στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία. Ενώ οι εξελίξεις τρέχουν με καταιγιστικό ρυθμό, τα σουηδικά πολυτελή SUV αποτελούν εχέγγυο ασφάλειας και ποιότητας, επενδύοντας σε σταθερές αξίες που δεν γερνούν.

Κάπως έτσι, το πρώτο Volvo XC90 παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2002 και παρέμεινε στην αγορά για 12 χρόνια. Προφανώς με κάμποσες ανανεώσεις στο ενδιάμεσο. Το σημερινό μοντέλο δεύτερης γενιάς παρουσιάστηκε τέτοιες μέρες το 2014 και τώρα, στις 4 Σεπτεμβρίου, αναμένουμε «το νέο, σημαντικά βελτιωμένο» 90άρι, κατά πώς δηλώνει το δελτίο τύπου της εταιρείας.

Πού θες να γεμίζει το 90άρι σου; Στο πρατήριο ή στον φορτιστή; Η Volvo προσφέρει επιλογές για κάθε γούστο

Volvo XC90

Η εκδήλωση θα είναι διπλή. Η «νέα εκδοχή» του υβριδικού XC90 θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα με το ολοκαίνουργιο EX90. Το μήκους 5.037 mm ηλεκτρικό SUV θα είναι η νέα αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα της Volvo.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volvo EX30 vs EX90 συγκρουόμενα, Δαβίδ εναντίον Γολιάθ [video]

Με τη μάρκα να το περιγράφει ως το ασφαλέστερο μοντέλο που κατασκεύασε ποτέ. Bασίζεται στην πλατφόρμα SPA2 της Geely και μπορεί να μεταφέρει στην καμπίνα του έως επτά επιβάτες. 

Volvo XC90

Επειδή όμως οι αγοραστές δεν είναι έτοιμοι για ένα 100% ηλεκτρικό 90άρι, η Volvo σοφά θα συνεχίσει να προσφέρει και θερμικές εκδόσεις στο σουλούπι του XC90. Κι αμιγώς EV με το EX90.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Βραβεύτηκε για την ασφάλειά του το Volvo XC90

Δεν είναι η πρώτη που κάνει κάτι τέτοιο. Η Porsche διαθέτει αυτή τη στιγμή ταυτόχρονα δύο Macan. Την παλιότερη γενιά με κινητήρες εσωτερικής καύσης και την καινούργια εκδοχή αποκλειστικά με ηλεκτρικά σύνολα.

Volvo XC90

Οι Σουηδοί δεν έχουν επιτρέψει να διαρρεύσουν περισσότερες πληροφορίες για το τι θα περιλαμβάνει το φρεσκάρισμα του. Η ενημερώση αναφέρει παιχνιδιάρικα μόνο ότι «ποιος ξέρει, ίσως υπάρξουν μία ή δύο εκπλήξεις...»!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι τιμές του νέου Volvo EX90 στην Ελλάδα

Αν έπρεπε να κάνουμε μια εικασία, ίσως ήταν η αποπομπή του πετρελαιοκινητήρα από την γκάμα. Οπότε θα παραμείνει μόνο η επιλογή του Recharge επαναφορτιζόμενου υβριδικού συνόλου, ιδανικά με μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία από σήμερα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube