Ανακοινώθηκε η τιμή του MG3 Hybrid+ στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκε η τιμή του MG3 Hybrid+ στην Ελλάδα

Το ολοκαίνουργιο MG3 Hybrid+, το πρώτο υβριδικό μοντέλο στη γκάμα της κινεζικής φίρμας έφτασε στην Ελλάδα, αποτελώντας με το καλημέρα έναν άκρως υπολογίσιμο αντίπαλο στην κατηγορία των σουπερμίνι.

MG3

Μια ιδιαίτερά ενδιαφέρουσα προσθήκη στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, που ακούει στο όνομα MG3 προσγειώθηκε στην ελληνική αγορά, ξεκινώντας την εμπορική του πορεία από τις €20.540.

H επιστροφή της MG στην ελληνική αγορά έκανε θόρυβο, καθώς από την πρώτη μέρα του επαναλανσαρίσματός της έφερε στην Ελλάδα μοντέλα με πολύ δυνατό value for money σχεδόν σε όλες τις εμπορικές κατηγορίες. Πλέον όμως, με το MG3 έρχεται να ταράξει τα νερά στη σφόδρα ανταγωνιστική κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.

To ΜG3 Hybrid+ έρχεται στην ελληνική αγορά με 195 ίππους, πλουσιότατο βασικό εξοπλισμό και τιμή που με την προωθητική ενέργεια δεν ξεπερνά τις €20.000

MG3

Και το κάνει πηγαίνοντας… κόντρα στο ρεύμα καθώς το MG3 είναι το πρώτο φουλ hybrid μοντέλο της φίρμας. Η εικόνα του μπορούμε να πούμε πως είναι γνώριμη μιας και παρά το γεγονός ότι είναι ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο δανείζεται την αιχμηρή και σύγχρονη σχεδίαση από τα ομογάλακτα μοντέλα που κυκλοφορούν εδώ και μερικούς μήνες στη χώρα μας.

Με μήκος στα 4,1 m, το νέο, υβριδικό χάτσμπακ της MG τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας των σουπερμίνι και υπόσχεται παραπάνω από επαρκής χώρους για τέσσερις ενήλικες επιβάτες.

Ανοίγοντας την πόρτα, ο οδηγός έρχεται σε επαφή με μία μίνιμαλ και καθόλα σύγχρονη καμπίνα, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα μοντέλα της φίρμας. Σχεδιαστικό highlight αποτελεί το δίχως άλλο το cockpit με τις δύο ψηφιακές οθόνες, που παραπέμπει στο MG4.

Πίσω από το τιμόνι συναντάμε έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 7”, που πρακτικά ενσωματώνει όσες πληροφορίες χρειαστεί ο οδηγός. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η μεγαλύτερη οθόνη αφής 10,25” που με τη σειρά της υποστηρίζει δορυφορική πλοήγηση, Android Auto και Apple Car Play.

MG3

Αναμφίβολα όμως, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κρύβεται στα σωθικά του MG3. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας βενζινοκινητήρας 1.5 lt, που αποδίδει 105 ίππους και 128 Nm ροπής. Συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 250 Nm. Φτάνοντας έτσι στην ιδιαίτερα εντυπωσιακή, για σουπερμίνι ισχύ των 195 ίππων.

Να σημειώσουμε επίσης πως η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου τριών σχέσεων, με την χωρητικότητα της μπαταρίας να αγγίζει τις 1,83 kWh, γεγονός που επιτρέπει στο ολοκαίνουργιο μικρό της MG να κινείται ηλεκτρικά σε ένα μεγάλο μέρος κατά την οδήγηση εντός πόλης.

Αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο και στην κατανάλωση, με το εργοστάσιο να ανακοινώνει 4,4 lt/100 km κατά WLTP. Όσο δε για τις επιδόσεις, το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 8”, καθιστώντας το έτσι ένα από τα πιο γρήγορα και συνάμα αποδοτικά σουπερμίνι της ελληνικής αγοράς (θα το διαπιστώσουμε σήμερα καθώς θα ακολουθήσει η αναλυτική δοκιμή).

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η MG, η εισαγωγική έκδοση Excite θα ξεκινά από τις €20.450. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και την προωθητική ενέργεια €500 για το λανσάρισμα του μοντέλου (ισχύει για όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού μέχρι τέλος Ιουλίου) η τιμή του διαμορφώνεται κάτω από τις €20.000 (€19.950).

MG3

Όσο για τον εξοπλισμό της εισαγωγικής έκδοσης; Ιδιαίτερα πλούσιος, μιας και περιλαμβάνει Adaptive Cruise Control, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αυτόματη εναλλαγή φώτων, σύστημα υποβοήθησης ταχύτητας, προειδοποίηση αλλαγης λωρίδας, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας και πολλά ακόμα καλούδια.

Η μεσαία έκδοση εξοπλισμού Exclusive ξεκινά από τις €21.950 (€21.450 με την έκπτωση), με τους υποψήφιους αγοραστές να βλέπουν τον εξοπλισμό να εμπλουτίζεται με ζάντες αλουμινίου 16”, εισοδός χωρίς κλειδί, αναδιπλούμενους καθρέπτες, και πίσω αεραγωγούς.

Στην κορυφή της γκάμας στρογγυλοκάθεται η πλούσια έκδοση Luxury, στις €23.450 (€22.950 με την έκπτωση) με την έκπτωση, στην οποία προστίθενται θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, κάμερα 360 μοιρών και επιπλέον συστήματα ασφαλείας MG Pilot.

MG3

Θυμίζουμε σε αυτό το σημείο πως όλα τα μοντέλα MG που διατίθενται στη χώρα μας καλύπτονται από την τριπλή φροντίδα «Triple 7», με 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση (ή 150.000 km), 7 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και 7 χρόνια δωρεάν έλεγχο.

Μείνετε συντονισμένοι καθώς πολύ σύντομα θα ακολουθήσει η καταγραφή των εντυπώσεων από την πρώτη μας γνωριμία μαζί του αλλά και η αναλυτική δοκιμή.

Ακολουθεί πίνακας με τις τιμές του νέου MG3 στην ελληνική αγορά:

ΈκδοσηΤιμήΤιμή με προωθητική ενέργεια
Excite€20.450€19.950
Exclusive€21.950€21.450
Luxury€23.450€22.950

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube