Μην περιμένετε καινούργιο Model Y μες στο 24, λέει ο Elon Musk

Μην περιμένετε καινούργιο Model Y μες στο 24, λέει ο Elon Musk

Το μεγάλο αφεντικό της Tesla ενημερώνει ότι το ανανεωμένο Model Y δεν θα καταφτάσει εντός της χρονιάς.

Model Y

Το Tesla Model Y αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο. Παρότι αμιγώς ηλεκτρικό και παρότι δεν είναι φθηνό σε καμία περίπτωση, αφού ξεκινά από τα €44.990 στην ελληνική αγορά, αποτελεί το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο του 2023 παγκοσμίως. Ανεξαρτήτως καυσίμου.

Η αμερικανική εταιρεία ανανέωσε πέρσι τη σεντάν εκδοχή του Model Y, το Model 3. Με πάρα πολύ αξιόλογα αποτελέσματα, οπότε όλος ο πλανήτης περιμένει πώς και πώς να υιοθετηθούν οι ευεργετικές αλλαγές και στο crossover. Αλλά όπως έσπευσε να ενημερώσει ο Elon Musk, κάτι τέτοιο θα αργήσει κάμποσο ακόμα. 

Αν το Model Y βελτιωθεί τόσο πολύ, όσο και το 3, τότε θα βγει στον στίβο των πωλήσεων με περισσότερα όπλα στη φαρέτρα του

 

 

Τον Φεβρουάριο, η Tesla ενημέρωσε στους συμβούλους πωλήσεών της στη Βόρεια Αμερική ότι μια ανανεωμένη έκδοση του Model Y δεν θα κυκλοφορούσε στην αγορά εντός του 2024. Αλλά αυτό δεν ήταν δεσμευτικό για όλο τον πλανήτη, οι Ευρωπαίοι ελπίζαμε ότι θα καταφτάσει εδώ λίγο νωρίτερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Tesla Model Y γίνεται διθέσιο επαγγελματικό στη Γαλλία

Άλλωστε, το ίδιο έγινε και με το φρέσκο Model 3 Highland, που ήταν διαθέσιμο στην Ελλάδα πριν από τις ΗΠΑ. Τώρα, ο Musk ξεκαθαρίζει ότι το «Juniper», έτσι ονομάζεται εσωτερικά το ανανεωμένο Model Y, δεν θα κυκλοφορήσει φέτος σε καμία αγορά του πλανήτη.

Model Y

Ο Νοτιοαφρικανός CEO έσπευσε να σημειώσει ότι αυτό δεν πρέπει να ανησυχεί τους επίδοξους αγοραστές, γιατί «η Tesla βελτιώνει συνεχώς τα ηλεκτρικά της μοντέλα, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη κι ένα όχημα που αγοράζεται σήμερα, θα είναι βελτιωμένο σε σχέση με αυτά που πουλήθηκαν πριν από έξι μήνες».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί η Tesla παρουσιάζει Model Y με 200 ίππους για την Τουρκία;

Αν λοιπόν ετοιμάζεστε για αγορά ενός Model Y και θέλετε να προλάβετε τα κονδύλια της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3, είναι μεγάλο ρίσκο να περιμένετε την ανανεωμένη έκδοση. 

Model Y

Πρόσφατα, στην γκάμα των τριών εκδόσεων προστέθηκε μία ακόμα που κάνει ρουά ματ στην αγορά. Συνδυάζει τη μεγάλη μπαταρία των εκδόσεων Long Range και Performance με τον μόνο πίσω ηλεκτροκινητήρα της βασικής έκδοσης. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Κατεβάστε» επιπλέον αυτονομία στο πισωκίνητο Tesla Model Y

Εκτοξεύοντας την αυτονομία στα 600 km κατά WLTP, τη μεγαλύτερη όλων των εκδόσεων, τη στιγμή που κοστίζει €3.000 λιγότερο από το 4κίνητο Long Range.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube