Mercedes-Benz EQS: H αντίπαλος του Tesla Model S σε τελική φάση

Mercedes-Benz EQS: H αντίπαλος του Tesla Model S σε τελική φάση

Με την επίσημη παρουσίαση της EQS να πλησιάζει, η Mercedes-Benz άρχισε να την τμηματική αποκάλυψη του νέου της EV.

Mercedes-Benz EQS teaser

Το επόμενο μεγάλο βήμα στη στρατηγική εξηλεκτρισμού της γκάμας της Mercedes-Benz, είναι η EQS, της οποίας το εμπορικό λανσάρισμα αναμένεται στο τέλος του 2021. Πάντα υπό το μανδύα του καμουφλάζ στης δημόσιες εμφανίσεις της, η νέα ηλεκτρική μπερλίνα της Στουργάρδης εμφανίστηκε στο επίσημο site της εταιρείας με ένα σχετικά δειλό teaser. 

Μέλος της γκάμας EQ της Daimler, η Mercedes-Benz EQS θα υιοθετήσει τη στιλιστική υπογραφή που εγκαινίασε η EQC. Το εμπρός μέρος θα διακρίνεται από δύο κωνικούς προβολείς αλά Α-Class A που θα συνδέονται με μια λωρίδα LED. Η μάσκα δε, θα έχει από κάτω της έναν υποδηλωτικό του είδους του αυτοκινήτου, ανοιχτού τύπου προφυλακτήρα. Σημειώστε όμως ότι αν και το πρωτότυπο φορούσε πλευρικούς καθρέφτες-κάμερες, το μοντέλο παραγωγής θα αρκεστεί στους παραδοσιακούς καθρέφτες.

Mercedes-Benz EQS teaser

Η Mercedes-Benz χρησιμοποιεί το teaser της για να ανακοινώσει την παρουσία φίλτρου σωματιδίων τύπου HEPA για την καμπίνα επιβατών. Με όγκο δέκα λίτρων και μέγεθος ενός φύλλου Α4, θα διασφαλίσει, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, «την καλύτερη ποιότητα του αέρα μέσα». Αυτή η προαιρετική συσκευή θα συγκρατήσει τα οξείδια του αζώτου, το διοξείδιο του θείου, τις οσμές και οποιαδήποτε άλλη σκόνη, προκειμένου να δώσει στην καμπίνα ένα περιβάλλον τόσο υγιές όσο ένα χειρουργείο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-Benz EQ: Οκτώ ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2022

Το εμπορικό επιχείρημα είναι ισχυρό σε αυτήν την περίοδο της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, με το φιλτράρισμα του αέρα να βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων. Η Mercedes-Benz EQS θα παρουσιάσει επίσης ένα άλλο επιχείρημα προκειμένου να λάμψει: Την αυτονομία της. Εξοπλισμένη με μπαταρία CATL στοχεύει στα 700 km με μία μόνο φόρτιση στον κύκλο WLTP.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube