Max Verstappen, η συγκλονιστική αποκάλυψη για την υγεία του

Max Verstappen, η συγκλονιστική αποκάλυψη για την υγεία του

Ο Max Verstappen, στο πλαίσιο του αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, εξαιτίας του ατυχήματός του στο Silverstone, το 2021.

Max Verstappen

Το 2021 ήταν η χρονιά του πρώτου παγκόσμιου τίτλου του Max Verstappen. H χρονιά του Abu Dhabi, η χρονιά των μεγάλων τους μονομαχιών. Η σπίθα αυτή της μάχης έγινε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια του αγώνα του Silverstone, όταν ο Ολλανδός μετά από σύγκρουση με τον Hamilton βρέθηκε στις μπαριέρες, σε ένα πολύ σφοδρό ατύχημα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι δύο πιλότοι μετά από σκληρή μάχη, βρέθηκαν πλάι-πλάι στη στροφή Copse, με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 290 km/h. Ήταν φανερό πως δεν μπορούσαν να στρίψουν και οι δύο. Ήταν επίσης φανερό πως κανένας από τους δύο δεν θα συναινούσε, δεν θα άφηνε το πόδι από το γκάζι.

Ο Max Verstappen, από το 2021 και την έξοδό του στο Silverstone, παραδέχτηκε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα με την όρασή του

Max Verstappen, Silverstone 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτοιμη για τη μεγάλη επιστροφή στη Formula 1 η Toyota

Αποτέλεσμα αυτής της μάχης ήταν η έξοδος του Verstappen, με τον οδηγό της Red Bull να μεταφέρεται στο νοσοκομείο, καθώς η σφοδρότητα της σύγκρουσης με τα προστατευτικά ελαστικά είχε σαν αποτέλεσμα ο Ολλανδός να δεχτεί δυνάμεις που έφτασαν τα 51g!

Όπως μαθαίνουμε τρία χρόνια αργότερα, το συμβάν αυτό θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Η αποκάλυψη έγινε μιλώντας στο Red Bulletin για τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας του, με αφορμή την πρόσφατο, εντυπωσιακό αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας.

Max Verstappen, Silverstone 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νικητής ο Hamilton στην… τρέλα του Silverstone

O Verstappen λοιπόν, έκανε ειδική μνεία στη νίκη του στον αγώνα της Αμερικής, λίγους αγώνες μετά το περιστατικό του Silverstone λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μετά το ατύχημα στο Silverstone, έχω προβλήματα ορατότητας, ειδικά σε πίστες με υψομετρικές διαφορές ή με πολλές διαφημιστικές πινακίδες. Σε εκείνο τον αγώνα, δεν μαχόμουν μόνο με τον Lewis αλλά υπήρχαν στιγμές που θόλωνε το οπτικό μου πεδίο.

Ήταν σα να οδηγώ σκάφος με 300 km/h. Δεν το έχω πει ποτέ αλλά για μερικούς γύρους, η κατάσταση ήταν τόσο άσχημη που σκέφτηκα να αποσυρθώ από τον αγώνα. Το μόνο που με βοηθούσε ήταν να επικεντρωθώ στις αναπνοές μου, την ώρα που ο Lewis ήταν κολλημένος πίσω μου. Ήταν μία σημαντική νίκη, την οποία χρειαζόμουν επιτακτικά στη μάχη για τον τίτλο», δήλωσε ο Ολλανδός, σοκάροντας τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube