Maroc Challenge: Μια βόλτα 1.800 km στη Σαχάρα [video]

Maroc Challenge: Μια βόλτα 1.800 km στη Σαχάρα [video]

Αν θέλεις να διασχίσεις την έρημο Σαχάρα με οτιδήποτε κι αν οδηγείς, το Maroc Challenge 2019 είναι μια διοργάνωση φτιαγμένη για εσένα.

Αν δεν σας εντυπωσιάζουν οι διοργανώσεις τύπου Canonball, όπου φανταχτερά supercars τριγυρίζουν από το ένα πολυτελές θέρετρο στο επόμενο, ίσως σας κερδίσει ένας θεσμός που απευθύνεται σε ανθρώπους με πολύ πιο ταπεινά οχήματα, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις αντοχής, τόσο από το αυτοκίνητο όσο και από το πλήρωμα.

Μια τέτοια διοργάνωση είναι το Maroc Challenge. Δεν πρόκειται για αγώνα, αλλά για μια περιπλάνηση αυξημένης δυσκολίας στο Μαρόκο. Το φετινό Maroc Challenge Spring Edition ξεκίνησε στις 12 Απριλίου από τη βόρεια όχθη της αφρικανικής χώρας και συγκεκριμένα από τις πόλεις Nador και Melilla, για να καταλήξει μετά από εννιά μέρες και 1.800 km στο Erfoud, μια πόλη-όαση στην έρημο Σαχάρα.

Ένα τέτοιο ταξίδι είναι λογικό να επιλέξεις να το κάνεις με ένα ικανό και αξιόπιστο 4κίνητο όχημα. Και πράγματι, πολλοί συμμετέχοντες οδηγούσαν Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Pajero, Jeep Wrangler, Land Rover Defender κ.λπ. Υπήρχαν όμως και εκείνοι που ήθελαν να καταφέρουν κάτι ακόμα πιο δύσκολο, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή με συμβατικά αυτοκίνητα όπως Audi A4, Mercedes-Benz 190E, BMW 3 Series E30, αλλά ακόμη και FIAT Panda, Citroen AX και Renault 4L, κατάλληλα διαμορφωμένα για την περίσταση, με ψηλωμένη ανάρτηση, off road λάστιχα κ.λπ.

maroc challenge

Οι διοργανωτές του Maroc Challenge είχαν θεσπίσει διαφορετικές κατηγορίες με αντίστοιχα έπαθλα, όμως αν υπάρχει ένας θεσμός στον οποίο ισχύει το κλισέ «σημασία δεν έχει η κατάταξη αλλά η συμμετοχή», είναι αυτός. Τα παρακάτω video επιχειρούν να μας μεταφέρουν λίγο από το κλίμα αυτή της πολύ ιδιαίτερης διοργάνωσης. Κι αν σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον, προλαβαίνετε να δηλώσετε συμμετοχή στο Maroc Challenge Winter Edition, στις 29 Νοεμβρίου-7 Δεκεμβρίου 2019.

[Πηγές: Maroc Challenge, ICARUS Sports]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube