Το Lucid Air του 2025 είναι το πιο αποδοτικό EV της αγοράς

Το Lucid Air του 2025 είναι το πιο αποδοτικό EV της αγοράς

Κανένα ηλεκτρικό παραγωγής δεν μπορεί να ταξιδέψει μακρύτερα με μία kWh από το Lucid Air του 2025.

Lucid Air

Το Lucid Air είναι μόλις δύο ετών, αλλά η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να προβεί σε μικροβελτιώσεις. Με νέα μπαταρία 84 kWh, η εισαγωγική έκδοση Pure αποκτά αυτονομία 676 km με το αυστηρό πρωτόκολλο EPA.

Η μικρότερη και πιο αποδοτική μπαταρία το καθιστά «το πιο ενεργειακά αποδοτικό ηλεκτρικό μοντέλο που πωλείται σήμερα», σύμφωνα με την EV φίρμα. Και πράγματι, το Lucid Air Pure μπορεί να διανύσει 8 km ανά kWh. Επίδοση που το τοποθετεί μπροστά από το Model S της Tesla με 6,5 km ανά kWh και τη Mercedes-Benz EQS των 5,2 km ανά kWh.

Είναι όμορφο να γνωρίζεις ότι οδηγείς το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό μοντέλο στον πλανήτη

Lucid Air

Το Pure δεν είναι το Lucid Air με τη μεγαλύτερη αυτονομία. Αυτός ο τίτλος ανήκει στο Air Grand Touring των 824 km κατά EPA, αλλά εκείνο έχει σημαντικά μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας, κάτι που πλήττει την αποδοτικότητά του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Lucid χάνει $338.000 για κάθε Lucid Air που πουλάει

Γιατί μπορεί μαζί με τη χωρητικότητα να αυξάνεται η αυτονομία, αλλά ανεβαίνει και το βάρος, κάτι που αποβαίνει εις βάρος της κατανάλωσης. Και φυσικά, ένα μοντέλο με μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας θα πωλείται σε υψηλότερη τιμή και θα χρειάζεται περισσότερο χρόνο στον σταθμό φόρτισης.

Lucid Air
Στις υπόλοιπες βελτιώσεις που προέβη η Lucid περιλαμβάνεται κι η αντλία θερμότητας στον βασικό εξοπλισμό. Ήταν αρχικά διαθέσιμη στο κορυφαίο Lucid Air Sapphire και στη συνέχεια στο Air Grand Touring του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Mercedes-Benz Vision EQXX διανύει 1.300+ km στην Εθνική

Όλες οι εκδόσεις θα διαθέτουν επίσης το Dream Drive Premium ADAS με 3D Surround View κι ειδοποίηση τυφλού σημείου. Το Air Grand Touring διαθέτει πλέον το σύστημα SurrealSound Pro.

Lucid Air

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τον πλουσιότερο εξοπλισμό του φρεσκαρισμένου μοντέλου, η τιμολόγηση παραμένει ίδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Elon Musk βάζει τα γέλια με τις πωλήσεις της Lucid

Κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε το πιο αποδοτικό EV της αγοράς με $69.900 (€64.000). Στις ΗΠΑ φυσικά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube