Ξεκίνησαν τα βραβεία για το νέο Ford Explorer

Ξεκίνησαν τα βραβεία για το νέο Ford Explorer

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer απέσπασε το διάσημο βραβείο Red Dot Award στην κατηγορία «Προϊοντική Σχεδίαση».

Ford Explorer

Από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, το νέο Ford Explorer, το οποίο έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη για την Ευρώπη, παράγεται στο Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κολωνίας. Η βράβευση συμπίπτει με την έναρξη της διάθεσής του σε όλες τις αγορές της Ευρώπης, με τα αυτοκίνητα να είναι πλέον διαθέσιμα στις αντιπροσωπείες για test drive και παραδόσεις στους πελάτες.

Το Red Dot Award είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αναγνωρισμένους διαγωνισμούς σχεδίασης στον κόσμο. Καθηγητές, σχεδιαστές, δημοσιογράφοι και άλλοι ειδικοί από διάφορους τομείς από 24 χώρες προσκλήθηκαν για τον σχηματισμό της κριτικής επιτροπής.

Το Ford Explorer κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «Προϊοντική Σχεδίαση» του καταξιωμένου διαγωνισμού Red Dot Award

Ford Explorer

Στη συνέχεια, κάθε μέλος αξιολόγησε ανεξάρτητα κάθε υποψηφιότητα με βάση πολλά κριτήρια, όπως το επίπεδο καινοτομίας, η λειτουργικότητα, η εργονομία, η ανθεκτικότητα και η οικολογική συμβατότητα. Πρόκειται για το τρίτο βραβείο Red Dot Award που απονέμεται στο Μπλε Οβάλ, με το Ford Fiesta να έχει κερδίσει στην κατηγορία Προϊοντική Σχεδίαση το 2009 και το ηχοσύστημα B&O της Mustang Mach-E να διακρίνεται στην κατηγορία «Car Audio System» το 2021.

Σχεδιαστικά  η δυναμική εμφάνιση και η ανεξάρτητη ταυτότητα παραπέμπουν στην αμερικανική κληρονομιά του θρυλικού off-roader, οι ρέουσες, φουτουριστικές και μυώδεις γραμμές του ακολουθούν τις αρχές της αεροδυναμικής απόδοσης. Χάρη στις μαύρες κολόνες Α, η οροφή μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον καμπίνα των επιβατών.

Αυτό δημιουργεί μια εμφάνιση που υπογραμμίζει την φρέσκια και γοητευτική σχεδίαση του αυτοκινήτου. Μια χαρακτηριστική γραμμή, αρμονικά ενσωματωμένη στις πλευρικές γυάλινες επιφάνειες, χαρακτηρίζει τις εντυπωσιακά σχεδιασμένες κολόνες C. Στο πίσω μέρος, η εμφάνιση του νέου Explorer διαμορφώνεται μέσα από συμπαγείς αναλογίες που αποπνέουν δυναμισμό. Σε συνδυασμό με το στενό πίσω παρμπρίζ, υπογραμμίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου. Επίσης, τα κάθετα τοποθετημένα πίσω φώτα με την υπογραφή «Light Blade» τονίζουν τον SUV χαρακτήρα.

Ford Explorer

Το φιλόξενο εσωτερικό χαρακτηρίζεται από μία σπορ αύρα, χάρη στην κυρτή σχεδίαση του cockpit που ενώνει με τον καλύτερο τρόπο το ταμπλό με τα πάνελ των θυρών. Όλα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της καμπίνας συνάδουν με τη μινιμαλιστική αισθητική της, με τους εξαιρετικά λεπτούς αεραγωγούς και τα σμιλευμένα σε σχεδίαση ηχεία που θυμίζουν ηχόμπαρα να κλέβουν την παράσταση.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube