Τρεις Lamborghini στον «καλύτερο δρόμο της Ευρώπης» [video]

Τρεις Lamborghini στον «καλύτερο δρόμο της Ευρώπης» [video]

Δείτε τρεις διαφορετικές Huracán να στρίβουν τέρμα γκάζι τις αμέτρητες στροφές και φουρκέτες του Transfăgărășan, στα Καρπάθια.

Ο Jeremy Clarkson του πάλαι ποτέ Top Gear είχε χαρακτηρίσει τον Transfăgărășan, στη Ρουμανία, ως τον καλύτερο για οδήγηση δρόμο της Ευρώπης.

Όποιος τον κάνει, δεν θα διαφωνήσει. Το ατελείωτο στροφιλίκι από την Cârțișoara έως την Curtea de Argeș διαρκεί για… 91 χιλιόμετρα οδηγικής απόλαυσης και θεσπέσιας θέας. Αφήστε που μπορεί να δείτε στο δρόμο και αρκούδες (μου συνέβη προσωπικά).

Πρόκειται για ένα δρόμο που άνοιξε ο διαβόητος δικτάτορας της Ρουμανίας, Nicolae Ceausescu, για να μπορεί ο στρατός του να διαβεί γρήγορα τα Καρπάθια σε περίπτωση σοβιετικής εισβολής. Ο δρόμος κατασκευάστηκε από το 1970 έως το 1974, ανεβαίνει στη λίμνη Balea σε 2.042 m υψόμετρο, για να κατέβει στο φράγμα της τεράστιας τεχνητής λίμνης Vidraru και στη συνέχεια στον κάμπο μέσα από απέραντα δάση. Μην πάτε όμως αργά το φθινόπωρο, το χειμώνα ή την άνοιξη, διότι λόγω του χιονιού και των κατολισθήσεων, ο δρόμος είναι ανοιχτός μόνο από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι ντριφτάρουν στον Transfăgărășan [video]

Οι Huracán που διάλεξε η Lamborghini για τη διάσχιση ήταν κουπέ και Spyder, πισωκίνητες και τετρακίνητες, σε διαφορετικά χρώματα. Ανάμεσά τους και η Performante, η κάτοχος του ρεκόρ γύρου στο Nürburgring.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα Škoda σπάει το ρεκόρ της Ferrari στον «καλύτερο δρόμο του κόσμου»! [+video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube