Τι μπορεί να σταματήσει ένα φτιαγμένο Land Cruiser; [video]

Τι μπορεί να σταματήσει ένα φτιαγμένο Land Cruiser; [video]

Υπάρχουν εμπόδια που μπορούν να το καταφέρουν, αλλά είναι πραγματικά πολύ extreme.

Με τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των crossover και SUV, υπάρχουν πολλοί που λένε ότι βγήκαν «εκτός δρόμου».

Αυτό σημαίνει τις περισσότερες φορές απλά εκτός ασφάλτου, σε κάποιον βατό χωματόδρομο που ακόμα και συμβατικά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να περάσουν.

Υπάρχουν όμως και φανατικοί του off-roading, που βελτιώνουν τα αυτοκίνητά τους ώστε να μπορούν να περάσουν από διαδρομές που μοιάζουν εκ πρώτης όψεως αδιάβατες.

Η ιδανική βάση για ένα τέτοιο extreme 4x4 μπορεί να είναι ένα Jeep Wrangler, ένα Land Rover Defender ή ένα Toyota Land Cruiser, κατά προτίμηση παλιότερο μοντέλο, όπως το J80 στην περίπτωσή μας.

Και λέμε παλιότερο μοντέλο, διότι αυτά είναι απλά στην τεχνολογία τους και επομένως πιο αξιόπιστα στη σκληρή χρήση. Συνήθως ο οδηγός τους κάνει πίσω πολύ πριν από αυτά.

Για ακραία χρήση βέβαια πρέπει να έχουν υποστεί κάποιες απαραίτητες βελτιώσεις: Χρειάζονται άξονες βαρέως τύπου, μεγάλα λάστιχα εκτός δρόμου, ανάρτηση που να αυξάνει ανάλογα την απόσταση από το έδαφος και να έχει τις απαραίτητες διαδρομές, μικρούς, ενισχυμένους προφυλακτήρες, ηλεκτρικό εργάτη και –για να διασχίζεις βαθύ νερό- εισαγωγή αέρα τύπου snorkel.

Στο video βλέπουμε μια χαρούμενη παρέα από τέτοιους off-roaders, που περνάνε καλά μέχρι ο οδηγός του Land Cruiser να αποφασίσει να περάσει από μια διαδρομή με το όνομα «Ο Πορτιέρης» – που μάλλον σημαίνει ότι είναι τόσο δύσκολη που δεν αφήνει κανένα να περάσει.

Ο οδηγός του Land Cruiser πάντως το προσπαθεί. Μπλέκει, ξαναπροσπαθεί κάμποσες φορές και τελικά χρειάζεται βιντσάρισμα από άλλο 4x4 για να βγει.

Βγαίνει με αρκετές ζημιές στο αυτοκίνητο, καθώς έχει κοπανηθεί στα βράχια, αλλά στοιχηματίζουμε ότι τον τύπο δεν τον νοιάζει, αφού πέρασε καλά αυτός και όλη του η παρέα.

[Πηγή: EatSleepDrive μέσω autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube