Τι απάντησε ο Elon Musk όταν του είπαν να αγοράσει τη Rivian

Τι απάντησε ο Elon Musk όταν του είπαν να αγοράσει τη Rivian

H Rivian δυσκολεύεται οικονομικά και ζητήθηκε από τον Elon Musk να την αποκτήσει. Ιδού πώς τοποθετήθηκε.

Elon Musk

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις που τον καλούσαν να αγοράσει την ανταγωνιστική start-up Rivian. Σε κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει μια μνημειώδη συγχώνευση μεταξύ δύο κορυφαίων εταιρειών του κλάδου.

Ο Elon Musk βρέθηκε στη Φιλαδέλφεια το βράδυ της Παρασκευής για μια εκδήλωση ενόψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, καθώς ενισχύει τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump στον προεκλογικό του αγώνα. Η εκδήλωση, ενώ επικεντρώθηκε περισσότερο στην πολιτική, περιελάμβανε κι ερωτήσεις που σχετίζονταν με την Tesla. Ένας παρευρισκόμενος ρώτησε τον Νοτιαφρικανό CEO γιατί η Tesla δεν επιδίωξε να αποκτήσει τη Rivian.

Ο Elon Musk δεν προτίθεται να αποκτήσει τη Rivian. Αλλά επιθυμεί να διασωθεί και να σταθεί στα πόδια της

Πρόκειται για μια ανταγωνιστική EV αυτοκινητοβιομηχανία που έχει ισχυρή καταναλωτική βάση, προσεγμένα προϊόντα κι έναν καινοτόμο CEO στο τιμόνι, αλλά κι ασταθή οικονομικά. Ο Elon Musk απάντησε: «Τους εύχομαι τα καλύτερα. Ελπίζω να τα πάνε καλά. Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι μια πολύ δύσκολη βιομηχανία. Υπάρχουν μόνο δύο αμερικανικές εταιρείες αυτοκινήτων που δεν έχουν χρεοκοπήσει, κι αυτές είναι η Ford κι η Tesla».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 33.000 δολάρια μπαίνει μέσα η Rivian για κάθε μοντέλο που πουλάει

«H Rivian θα περάσει δύσκολα. Είναι απίστευτα δύσκολο να είσαι ανταγωνιστικός στην αυτοκινητοβιομηχανία. Νομίζω ότι η Tesla δεν θα μπορούσε να πετύχει χωρίς να επιλύσει τις δύο τεχνολογικές ασυνέχειες, την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση».

Elon Musk

Η Rivian έχει καταφέρει να επιβιώσει κάμποσα χρόνια τώρα κι ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την επόμενη γενιά προϊόντων της, με μια νέα πλατφόρμα που θα μειώσει το κόστος, καθώς και θα εξορθολογίσει τη διαδικασία παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Tesla Model Y είναι τόσο καλό, που ο CEO της Rivian είχε αγοράσει ένα για τον εαυτό του

Ωστόσο, τα πράγματα είναι δύσκολα σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όταν δεν έχεις «γερές πλάτες», όπως η Lucid με τα σαουδαραβικά κεφάλαια. Αν και παραμένει σε μια κατάσταση όπου μπορεί να κατασκευάζει οχήματα και να επεκτείνει την γκάμα της, δεν έχει ακόμη παρουσιάσει κερδοφορία από τα μοντέλα που κατασκευάζει. Κάτι που κι η Tesla χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να επιτύχει.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube