Το σύστημα Volvo AWD έγινε 20 ετών [videos]

Το σύστημα Volvo AWD έγινε 20 ετών [videos]

Η Volvo γιορτάζει τα 20 χρόνια του συστήματος τετρακίνησης με το V90 Cross Country να χρίζεται το «Αυτοκίνητο Απόδρασης».

Το σύστημα AWD της Volvo είναι ακόμη «πιτσιρίκι» σε σχέση με το αντίστοιχο των premium κατασκευαστών, στων οποίων τη δράκα έχει εισέλθει με αξιώσεις και με ισχυρά οικονομικά πλεονεκτήματα.

Για παράδειγμα η πρώτη τετρακίνητη BMW ήταν η 325i Allrad που ντεμπουτάρησε στην ΙΑΑ 1985, στη Φρανκφούρτη -32 χρόνια, λοιπόν, πίσω.

Το πρώτο τετρακίνητο Volvo στην Ιστορία ήταν το 850 Estate που λανσαρίστηκε τον Μάιο του 1996 με 2,5λιτρο 5κύλινδρο μοτέρ τούρμπο. Ο κινητήρας αυτό απέδιδε 195 άλογα και συνδυαζόταν με 5άρι χειροκίνητο σασμάν.

Ωστόσο, η νεότητα αυτή δεν κομπλεξάρισε τη σουηδική εταιρεία. Έτσι για να γιορτάσει τις δύο δεκαετίες τετρακίνησης, η Volvo δημιούργησε προωθητικό υλικό με τα μοντέλα που φορούν είτε μηχανικό είτε ηλεκτρικό σύστημα AWD, δηλαδή τα XC90, V90 Cross Country και V40 Cross Country.

«Ο εξηλεκτρισμός θα επιφέρει ακόμη περισσότερη ευελιξία στο AWD. Τα πρώτα σημάδια μπορείτε να τα δείτε στο XC90 T8 Twin Engine, όπου έχουμε να κάνουμε με ένα ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα που κινεί αντίστοιχα τους πίσω τροχούς. Και όταν έχουμε να κάνουμε με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και άλλα συστήματα μοτέρ/μετάδοσης, θα δούμε αυξημένες τις δυνατότητες ελέγχου κάθε κινητήρα ξεχωριστά, αλλά και των τροχών. Έλεγχος που θα βασίζεται είτε στις συνθήκες πρόσφυσης είτε στο οδηγικό στιλ», είπε ο Henrik Green, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, επικεφαλής του τμήματος R&D της Volvo Cars.

Το σύστημα AWD αυτή τη στιγμή αφορά το 50% των πωλήσεων για όλα τα 90άρια Volvo, ενώ αν κάνουμε την αναγωγή σε όλη την γκάμα, τότε καταλαμβάνει το 40% των πωλήσεων. Και γι’ αυτό και όχι άδικα, η Volvo αποκαλείται από κάποιους η «Subaru της Ευρώπης».

Έρευνα της Volvo λέει ότι έξι στους δέκα ανθρώπους θα ήθελαν να κάνουν περισσότερες δραστηριότητες στην ύπαιθρο, οπότε το προωθητικό οπτικό υλικό είναι σχετικό με τον επανακαθορισμό των προτεραιοτήτων, τον ελεύθερο χρόνο και την αξιοποίησή του.

[Πηγή Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube