Σκάνδαλο VW Group: H VW ήξερε «χρόνια νωρίτερα»

Σκάνδαλο VW Group: H VW ήξερε «χρόνια νωρίτερα»

Η VW έλαβε προθεσμία μέχρι τις 7 Οκτωβρίου για να αποδείξει ότι τα αυτοκίνητά της είναι νόμιμα. Ο γερμανικός Τύπος αναφέρει ότι η VW προειδοποιήθηκε για το παράνομο λογισμικό από το 2007.

Οι γερμανικές αρχές έδωσαν στον Όμιλο VW χρόνο λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα για να αποδείξει ότι τα αυτοκίνητά του πληρούν τους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων, εν μέσω αναφορών στον εθνικό Τύπο ότι ο αυτοκινητικός κολοσσός είχε προειδοποιηθεί πολύ πριν από το 2007 ότι, χρησιμοποιώντας το λογισμικό που εξαπατούσε τις διαδικασίες δοκιμών στα αυτοκίνητα παραγωγής αυτοκινήτων, θα μπορούσε να ήταν παράνομο.

Σύμφωνα με μια αναφορά στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, η Kraftfahrt-Bundesamt (KBA), η Ομοσπονδιακή Αρχή για την Αυτοκίνηση, κάλεσε τη VW να αποδείξει πώς θα πετύχει να συμμορφωθεί με τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων χωρίς τη χρήση παράνομου λογισμικού μέχρι τις 7 Οκτωβρίου. Στην περίπτωση που αποτύχει, η KBA προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να αποσύρει την έγκριση τύπου για όλα τα «προσβεβλημένα» μοντέλα στη Γερμανία.    

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι έχει δει μια επιστολή στην οποία η Bosch, προμηθεύτρια της VW, προειδοποίησε τον όμιλο το 2007 ότι το λογισμικό ήταν παράνομο για οδική χρήση, τονίζοντας ότι προοριζόταν μόνο για δοκιμές.

Στο μεταξύ, μια άλλη γερμανική εφημερίδα, η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ανέφερε ότι ένας τεχνικός της Volkswagen εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με παράνομες πρακτικές σε σχέση με τα επίπεδα εκπομπών του 2011. Η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ανέφερε εσωτερική έρευνα της VW ως πηγή της πληροφορίας της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube