Πρωταθλητής Ρωσίας στην γκαντεμιά [video]

Πρωταθλητής Ρωσίας στην γκαντεμιά [video]

Μόνο αν ο άτυχος πεζός έπαιζε… σνούκερ θα μπορούσε να προβλέψει αυτή την καραμπόλα.

Η Ρωσία φημίζεται για τον βαρύ χειμώνα της, όμως, αν κρίνουμε από την πληθώρα των video με ατυχήματα σε χιόνι και πάγο, φαίνεται πως οι Ρώσοι, οδηγοί και πεζοί, δεν έχουν μάθει ακόμα να παίρνουν τα μέτρα τους.

Ο πεζός πρωταγωνιστής της ιστορίας μας πάντως δεν έκανε κάτι που να είναι εξώφθαλμα λάθος. Ο δρόμος ήταν μεν παγωμένος, όμως όταν επιχείρησε να τον διασχίσει, το αυτοκίνητο με την κάμερα στο ταμπλό ήταν σταματημένο στη μια λωρίδα, ενώ στην άλλη διέσχιζε τη διασταύρωση προσεκτικά ένα τεράστιο, μαύρο Land Cruiser 200, που με τον όγκο του τον «σκρινάριζε» πλήρως.

Όμως –όπως θα έλεγε κι ο Richard Hammond στη σειρά «Πέρα από τα Όρια της Επιστήμης»– ο άτυχος πεζός δεν είχε λάβει υπόψη του έναν σημαντικό παράγοντα: την πολύ χαμηλή πρόσφυση. Αυτή ήταν η αιτία που δεν πρόλαβε να φρενάρει το σκούρο Lada στη λεωφόρο, κι αυτή ήταν που μετέτρεψε το Land Cruiser των τριών τόνων σε σβούρα που παρέσυρε τον πεζό. Το καλό είναι πάντως ότι μάλλον δεν τον συνέθλιψε και πάνω στο αυτοκίνητο με την κάμερα…

Αν η άσφαλτος ήταν στεγνή, ακόμα κι αν το Lada δεν είχε προλάβει να φρενάρει, το μεγάλο 4x4 δεν θα είχε γυρίσει τόσο γρήγορα.

Και τώρα ελάτε στη θέση του δικαστή: Ποιος φταίει; Ο οδηγός του Lada που δεν κατάφερε να φρενάρει ή αυτός του Land Cruiser που δεν ολοκλήρωσε έγκαιρα τη διάσχιση του δρόμου;

Πάντως ο κακομοίρης ο πεζός δεν έφταιγε σε τίποτε…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube