Πού θα κατασκευάζονται τα FIAT 500 Hybrid και Jeep Compass;

Πού θα κατασκευάζονται τα FIAT 500 Hybrid και Jeep Compass;

Μετά από μήνες εντάσεων και μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Όμιλο Stellantis και την ιταλική κυβέρνηση, βγήκε λευκός καπνός για το που θα κατασκευάζονται τα FIAT 500 Hybrid και Jeep Compass.

FIAT 500

Όπως ανακοίνωσε ο CEO του Ομίλου, τόσο το FIAT 500 όσο και το Jeep Compass θα είναι made in Italy, ικανοποιώντας το αίτημα του σωματείου εργαζομένων αλλά και της ιταλικής κυβέρνησης.

Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και καιρό, το σωματείο εργαζομένων, επιθυμούσε την αύξηση της παραγωγής των μοντέλων της FIAT στο εργοστάσιο του Mirafiori, όπου κατασκευάζεται και το ηλεκτρικό 500e. H μειωμένη ζήτηση των ηλεκτρικών μοντέλων όμως ανάγκασε τον Όμιλο να μειώσει την παραγωγή και να βγάλει σε υποχρεωτική άδεια τους εργαζομένους.

Τα FIAT 500 Hybrid και Jeep Compass θα είναι made in Italy, με τον Όμιλο Stellantis να θέλει να κατευνάσει τις εντάσεις

FIAT 500

Πέρα όμως από το σωματείο, ο Όμιλος Stellantis βρισκόταν εδώ και καιρό σε ανοιχτή κόντρα με την ιταλική κυβέρνηση. Η αρχή έγινε με την Alfa Romeo, η οποία αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά της από Milano σε Junior. Ο Adolfo Urso, υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας επικαλούμενος τη νομοθεσία του 2003, που αναφέρεται σε προϊόντα που ψευδώς ισχυρίζονται ότι είναι Ιταλικά είχε τονίσει πως ένα αυτοκίνητο που ονομάζεται Milano δεν μπορεί να κατασκευάζεται στην Πολωνία.

Για να ακολουθήσουν τα όσα έγιναν στο λιμάνι του Livorno την περασμένη εβδομάδα, όπου οι ιταλικές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση 134 FIAT Topolino, λόγω της μικρής ιταλικής σημαίας που έφεραν, αν και κατασκευάζονται στο Μαρόκο.

Εκτός από το υβριδικό FIAT 500, επί ιταλικού εδάφους θα κατασκευάζεται και το Jeep Compass, στο εργοστάσιο του Melfi. O Όμιλος φιλοδοξεί να αυξήσει την παραγωγή των αυτοκινήτων στην Ιταλία σε ένα εκατομμύριο μονάδες, μέχρι το 2030, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα της ιταλικής κυβέρνησης.
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube