Πόσα θα δίνατε για το Ford Thunderbird της Marilyn Monroe;

Πόσα θα δίνατε για το Ford Thunderbird της Marilyn Monroe;

Το αυτοκίνητο, πλήρως ανακατασκευασμένο, δημοπρατείται τον Νοέμβριο.

Τα 500.000 δολάρια αναμένεται να πιάσει το μαύρο Ford Thunderbird που είχε στην κατοχή της για έξι και κάτι χρόνια η Marilyn Monroe και το οποίο θα δημοπρατηθεί τον οίκο Julien's Auctions.

Το αυτοκίνητο ήρθε στην κατοχή της σταρ στις 20 Δεκεμβρίου του 1955 και πιστεύεται ότι ήταν Χριστουγεννιάτικο δώρο από τον Milton Greene συνεργάτη και φωτογράφο της.
Το αυτοκίνητο έμεινε στην κατοχή της σταρ ως το 1962 όταν και το χάρισε στον John Strasberg, γιο του Lee Strasberg, ως δώρο για τα 18α γενέθλιά του.
Το συγκεκριμένο Ford Thunderbird φορούσε έναν V8 κινητήρα με ισχύ 225 ίππων και έχει διανύσει συνολικά 30.399 μίλια.

for

Ο σημερινός του ιδιοκτήτης δεν έχει κάνει γνωστή την ταυτότητά του, όμως από ότι φαίνεται έχει προχωρήσει σε πλήρη ανακατασκευή του οχήματος το οποίο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.  

Ο οίκος Julien's Auctions λέει ότι ο ιδιοκτήτης έχει στα χέρια του έγγραφα που πιστοποιούν την αυθεντικότητα του αυτοκινήτου όσο βέβαια και το γεγονός ότι όντως αυτό είναι το αυτοκίνητο που είχε στην κατοχή της η Marilyn Monroe.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα θα έχει προηγηθεί μια άλλη δημοπρασία, αυτή του φορέματος που φορούσε η ηθοποιός στο στη σκηνή στο Μετρό στην ταινία «Επτά χρόνια φαγούρα».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube