Παρέμβαση VW για τις Ευρωεκλογές: Απορρίψτε τους λαϊκιστές και τους αντιευρωπαϊστές

Παρέμβαση VW για τις Ευρωεκλογές: Απορρίψτε τους λαϊκιστές και τους αντιευρωπαϊστές

Η VW θέλει να κινητοποιήσει τις οικογένειες των 480.000 εργαζομένων της κατά του ευρωσκεπτικισμού. 

Ο όμιλος Volkswagen έκανε μια πρωτοφανή παρέμβαση στην πολιτική, δεσμευόμενος πως θα κινητοποιήσει το εργατικό δυναμικό του για να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλώντας  τους εργαζόμενους να «θέσουν τέρμα σε αποσχιστικά κινήματα».

Η VW είναι «μια ευρωπαϊκή εταιρεία μέσω και μέσα», δήλωσε ο Gunnar Kilian, επικεφαλής του προσωπικού της αυτοκινητοβιομηχανίας που αριθμεί περίπου 480.000 υπαλλήλους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ομιλία του στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα. Ο κ. Kilian δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα «διατυπώσει σαφή έκκληση για ευρεία συμμετοχή στις εκλογές, διότι η δημοκρατία μας χρειάζεται κάθε ψήφο».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη, την ελευθερία, την ευημερία και το ανοιχτό εμπόριο», δήλωσε ο κ. Kilian σε ακροατήριο διπλωματών, δημοσίων υπαλλήλων και εκπροσώπων της ΕΕ. «Η ενωμένη Ευρώπη είναι το μέλλον μας».

Οι εκλογές του Ευρωκοινοβουλίου που γίνονται κάθε πέντε χρόνια, δεν συγκεντρώνουν και τόσο μεγάλη συμμετοχή στη Γερμανία. Ωστόσο, η ψηφοφορία σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία διεξαχθεί σε διάστημα τεσσάρων ημερών από τις 23 Μαΐου 2019, διαμορφώνεται ειδικά φέτος ως δημοψήφισμα για το 60ετές ευρωπαϊκό πείραμα.

Η ψηφοφορία στον απόηχο του Brexit αναμένεται να χαρακτηριστεί από μια «σύγκρουση» ανάμεσα στους ευρωσκεπτικιστές και στους πιστούς της ευρωπαϊκής ιδέας. Υπάρχει μια πραγματική πιθανότητα ότι τα αντι-κοινοτικά κόμματα, με τον Ιταλό Matteo Salvini στην πρωτοπορία, θα κερδίσουν αρκετές θέσεις για να διαταράξουν τις νομοθετικές δραστηριότητες. Ο Γάλλος Πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει αυτές τις εκλογές ως τη μάχη υπέρ ή κατά της Ευρώπης.

«Πρέπει να κάνουμε την ΕΕ ελκυστική για τα κράτη μέλη και κυρίως για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται εδώ», δήλωσε ο κ. Kilian. «Πρέπει να βιώσουν μια προοδευτική και χαρούμενη Ευρώπη για τον εαυτό τους και την καθημερινότητά τους».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube