OMODA, μια ανερχόμενη φίρμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό

OMODA, μια ανερχόμενη φίρμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό

Η OMODA, μια από τις θυγατρικές του κινεζικού κολοσσού Chery, μπορεί να είναι νεοεισελθούσα εταιρεία στην ευρωπαϊκή αγορά, πλην όμως οι πωλήσεις της παρουσιάζουν συνεχώς ανοδικές τάσεις.

OMODA 5

Ισπανία, Ιταλία και Πολωνία. Η OMODA έχει κάνει ήδη τα πρώτα της βήματα στην Γηραιά Ήπειρο και η πορεία της, αν και έχουν περάσει μόλις έξι μήνες, δείχνει πως ήρθε για να μείνει. Και φυσικά, να επεκταθεί σε ακόμα περισσότερες αγορές, προτάσσοντας καινοτόμα μοντέλα με νέες τεχνολογίες.

Η OMODA και κατ’επέκταση η Chery, μια από τις δέκα μεγαλύτερες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες έκανε στην Ισπανία, στις αρχές του 2024 τα πρώτα της βήματα στην Ευρώπη. Με τους εγχώριους αναλυτές να κάνουν λόγο για μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες της αγοράς.

Κάτι αντίστοιχο άλλωστε είδαμε κι εμείς να συμβαίνει, με το επαναλανσάριμσα της MG στην ελληνική αγορά, πριν από περίπου ένα χρόνο. Με τη διαφορά ότι το brand MG ήταν ήδη γνωστό στους ευρωπαίους καταναλωτές, πριν ακόμα η βρετανική φίρμα εξαγοραστεί από την SAIC Motor.

Βάσει της μέχρι στιγμής πληροφόρησης, προς τα τέλη του έτους αναμένεται να δούμε την OMODA στα μέρη μας

OMODA 7

Στους 15 μήνες λειτουργίες της, η OMODA έχει κάνει όχι απλά βήματα αλλά άλματα προόδου. Η πρόθεση της Chery άλλωστε να κατασκευάσει εργοστάσιο στην Ισπανία έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην OMODA και τις πωλήσεις της.

Μιλώντας για πωλήσεις, η OMODA φαίνεται πως αφουγκράζεται τον παλμό της ευρωπαϊκής αγοράς, λανσάροντας στις χώρες που δραστηριοποιείται σύγχρονα, τεχνολογικά προηγμένα και μοντέρνα SUV, ικανά να εκπληρώσουν τις ανάγκες τόσο μιας σύγχρονης οικογένειας όσο και ενός νέου, δραστήριου ανθρώπου.

Με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν στη διάθεσή τους τόσο θερμικές όσο και εξηλεκτρισμένες επιλογές. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε πως οι OMODA & JAECOO (η έτερη θυγατρική της Chery) μετρούν για τρεις και πλέον μήνες πάνω από 20.000 πωλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

OMODA 5

Συνολικά, οι OMODA & JAECOO κατέγραψαν εκρηκτική αύξηση 54% στις πωλήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, αποδεικνύοντας την ισχυρή απήχηση των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές. Αυτή η ομολογουμένως εντυπωσιακή επίδοση δεν είναι παρά αποτέλεσμα της στρατηγικής τους για επέκταση στην Ευρώπη και της δέσμευσης τους στην καινοτομία και την ποιότητα. Η επιτυχία αυτή ενισχύει την απόφασή τους να επενδύσουν περαιτέρω στην ευρωπαϊκή αγορά, με στόχο να καταστούν ηγέτες στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε πως στην ισπανική αγορά, από τον Φλεβάρη μέχρι και σήμερα, η OMODA μετρά πάνω από 3.000 ταξινομήσεις. Και όπως μάθαμε, συνομιλώντας με ανθρώπους της εταιρείας, οι OMODA & JAECOO αναμένεται να κάνουν της εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά προς τα τέλη του έτους. Με τις διαπραγματεύσεις με γνωστό Όμιλο με χρόνια εμπειρία στον χώρο του αυτοκινήτου να βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο…
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube