Καπετάνιος με Opel Zafira επιχειρεί να διασχίσει πλημμυρισμένο τούνελ [video]

Καπετάνιος με Opel Zafira επιχειρεί να διασχίσει πλημμυρισμένο τούνελ [video]

H σχολή εμπορικού ναυτικού του Southampton είναι η καλύτερη στον κόσμο, αλλά ποτέ δεν έχει εκπαιδεύσει τους δοκίμους της για πλεύση με Opel Zafira.

Στην περίπτωση που δεν είδατε ειδήσεις τις τελευταίες μέρες, να σας πληροφορήσουμε ότι πολλές χώρες της Ευρώπης αντιμετώπισαν πλημμύρες λόγω της καταρρακτώδους βροχής που τις έπληξε.

Η απάντληση των νερών από διάφορους οδικούς κόμβους, κυρίως υπόγειους, πήρε πολλές ώρες ή και ημέρες, μετατρέποντάς τους σε πισίνες.

Στο video, ο δυστυχής Βρετανός οδηγός του Opel Zafira (Vauxhall για την περίπτωση) είτε υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του είτε δεν αξιολόγησε σωστά το βάθος του νερού, μετατρέποντας το MPV του σε… πλοιάριο. Βέβαια, καταστρατήγησε έναν από τους βασικούς κανόνες της οδήγησης σε περίπτωση πλημμύρας: Ποτέ δεν προχωράς προς τα λιμνάζοντα νερά, εάν έχει έστω και την παραμικρή υποψία ότι ο δρόμος κατηφορίζει.

Οι άνθρωποι στο δρόμο, άκριτα ως συνήθως, τον επευφημούν που πλησιάζει στη «λίμνη» και στη συνέχεια, ενώ έχει ήδη «βουτήξει», αναρωτιούνται γιατί να κάνει τέτοια ανοησία. Μα προφανώς, διότι κανείς δεν τον προειδοποίησε!

Και στη συνέχεια, όταν το Zafira αρχίζει πια να επιπλέει, ο καθένας μετατρέπεται σε ειδικό επί των καθελκύσεων και ανελκύσεων, αναρωτώμενος γιατί να κάνει κάτι τέτοιο, αντιπαρερχόμενος το γεγονός ότι ήταν παρακινητής της «ανοησίας» του.

Δυστυχώς το κλιπάκι τελειώνει γρήγορα, χωρίς να μάθουμε τι απέγινε στη συνέχεια…  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube