Η Renault πούλησε την AvtoVAZ, με δικαίωμα επαναγοράς!

Η Renault πούλησε την AvtoVAZ, με δικαίωμα επαναγοράς!

H Renault ανακοίνωσε ότι παραχωρεί το μερίδιο της στην ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία AvtoVAZ, διατηρώντας όμως το δικαίωμα επαναγοράς εντός 6ετίας…

AvtoVAZ

Η Renault γνωστοποίησε σήμερα ότι το μερίδιο που κατείχε (67,69%) στην AvtoVAZ παραχωρήθηκε έναντι συμβολικού ποσού στο ρωσικό ινστιτούτο «Έρευνας και Ανάπτυξης». Βέβαια, η γαλλική φίρμα διατήρησε το δικαίωμα επαναγοράς αυτού του ποσοστού -εάν το επιθυμεί- εντός 6ετίας χωρίς να πληρώσει ούτε λεπτό του ευρώ...

Οι Γάλλοι, είναι προφανές ότι δεν επιθυμούσαν να προβούν σε αυτή την κίνηση, εγκαταλείποντας την AvtoVAZ και το ισχυρό εμπορικό και κατασκευαστικό προγεφύρωμα που είχαν δημιουργήσει στη Ρωσική Ομοσπονδία. Αλλά εξαναγκάστηκαν κατά κάποιο τρόπο από τις ευρωπαϊκές πιέσεις αλλά και τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η AvtoVAZ ή АвтоВАЗ στα ρωσικά, παραμένει η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία στη Ρωσική Ομοσπονδία.

AvtoVAZ

«Σήμερα πήραμε μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση. Είναι μια υπεύθυνη επιλογή κυρίως απέναντι στους 45.000 εργαζομένους μας στη Ρωσία» τόνισε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Renault, Luca DE Meo. 

H απόσυρση ουσιαστικά της Renault από τη ρωσική αγορά αλλά και η παραχώρηση του μεριδίου της στην AvtoVAZ θα έχει μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο για τη γαλλική φίρμα, το οποίο εξειδικευμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι θα αγγίξει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος 6ετίας. Ποσό που όπως φημολογείται θα καλύψει το γαλλικό κράτος το οποίο είναι και μέτοχος του 15% της Renault.        

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube