Honda Civic Type R Pickup Truck Concept: ΦοRτώστε!

Honda Civic Type R Pickup Truck Concept: ΦοRτώστε!

Μην παραξενευτείτε εάν δούμε το συγκεκριμένο μοναδικό πρωτότυπο της Honda UK να «γυρνάει» στο ‘Ring.

Ηρεμήστε, δεν βλέπετε οράματα. Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών είναι ένα πρωτότυπο pick-up που βασίζεται στο νέο Honda Civic Type R και υλοποιήθηκε από την αγωνιστική ομάδα Synchro Motorsport που εδρεύει στο εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας στο Swindon της Αγγλίας.

Ονομάζεται “Project P” και η αρχική ιδέα αποτελεί έργο μερικών «βαρεμένων» υπότροφων του Τμήματος Μηχανολογίας του εργοστασίου της Honda UK. Πήραν λοιπόν ένα Civic Type R προπαραγωγής που υπήρχε στο εργοστάσιο και το «ξεγύμνωσαν» από την μεσαία κολόνα και πίσω. Αφαιρέθηκαν οι πίσω πόρτες και το πίσω κάθισμα, ενώ την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε η μισή οροφή και η μισή πίσω πόρτα. Η μεγάλη πίσω πτέρυγα όμως έμεινε, αλλά σύμφωνα με τους δημιουργούς είναι αφαιρούμενη για μεγαλύτερη ευκολία στη φόρτωση.

Honda Civic Type R Pickup Truck Concept 1

Ο κινητήρας, η ανάρτηση και το κιβώτιο ταχυτήτων διατηρήθηκαν ως είχαν. Αυτό σημαίνει ότι κάτω από το καπό υπάρχει ο ίδιος 4κύλινδρος 2λιτρος VTEC Turbo των 320 ίππων που συνδυάζεται με το καταπληκτικό 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο του μοντέλου. Ακόμα υπάρχει και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση με τις τρεις λειτουργίες. Σύμφωνα με την Honda UK, το πρωτότυπο pick-up επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 6” και η τελική του ταχύτητα ακουμπά τα 265 km/h.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για να μπει στην παραγωγή το συγκεκριμένο πρωτότυπο. Αυτό που μπορεί να συμβεί σύμφωνα με την Honda UK είναι να πάει μέχρι την «Πράσινη Κόλαση» και να προσπαθήσει για ένα ρεκόρ στα προσθιοκίνητα pick-up. Μέχρι τότε όμως θα εκτελεί χρέη κουβαλητή στο εργοστάσιο και θα βοηθά τους κηπουρούς στις εργασίες τους.

Honda Civic Type R Pickup Truck Concept 2

[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube