Γιατί αυτή η Ferrari Superfast κοστίζει πολύ παραπάνω από τις άλλες;

Γιατί αυτή η Ferrari Superfast κοστίζει πολύ παραπάνω από τις άλλες;

Διότι είναι ένα μοναδικό, χειροποίητο κομμάτι – κι ας μην έχει καν κινητήρα!...

Η Ferrari 812 Superfast είναι το ισχυρότερο μοντέλο ευρείας παραγωγής που έχει παρουσιάσει η Ferrari στα 70 χρόνια της ιστορίας της.

Αυτό και μόνο το γεγονός δικαιολογεί, κατά κάποιον τρόπο, την τιμή της, των 260.000 ευρώ (στην υπόλοιπη Ευρώπη φυσικά).

Ο 12κύλινδρος σε V κινητήρας της, με κυβισμό 6,5 λίτρων, είναι το σημείο προσοχής της Superfast, καθώς αποδίδει 800 ίππους κι επιταχύνει το κουπέ GT από στάση μέχρι τα 100 km/h σε 2,9" δίνοντας μια τελική ταχύτητα 340 km/h.

Γιατί λοιπόν η συγκεκριμένη Superfast, που δεν έχει καθόλου κινητήρα, αναμένεται να πιάσει από 280.000 έως 320.000 ευρώ στη δημοπρασία Leggenda e Passione” που θα διεξαγάγει η RM Sotheby’s σε συνεργασία με τη Ferrari, στο Maranello, στις 9 Σεπτεμβρίου;

Διότι πρόκειται για το μοντέλο σε κλίμακα 1:2 που χρησιμοποίησε η Ferrari στην αεροδυναμική σήραγγα για «να δοκιμάσει και να βελτιώσει τα αποτελέσματα της ρευστομηχανικής μελέτης CFD σε υπολογιστές». Το μήκους 2,3 m αυτό μοντέλο είναι φυσικά χειροποίητο, φτιαγμένο από ανθρακονήματα και «άλλα υλικά πρωτοτύπων», και έχει πάνω του χειρόγραφες σημειώσεις των αεροδυναμιστών του Maranello.

Αυτό έχει σίγουρα αξία για τον εκατομμυριούχο συλλέκτη που θέλει να κρεμάσει το μοντέλο στο σαλόνι του σούπερ-γιοτ του. Όμως εμείς σίγουρα θα προτιμούσαμε την πραγματική 812 Superfast. Για να κάνουμε και οικονομία…

[Πηγή: DriveTribe]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Απολαύστε τη νέα Ferrari 812 Superfast σε επίσημο video

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η τεχνολογία της Ferrari 812 Superfast σε 3 video

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube