Ford: Αναβίωση κι άλλων ιστορικών ονομάτων στην γκάμα της

Ford: Αναβίωση κι άλλων ιστορικών ονομάτων στην γκάμα της

Η Ford εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβιώσει μέσα από την γκάμα της κι άλλα ιστορικά ονόματα από το παρελθόν…

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωπαϊκού σχεδιαστικού κέντρου της Ford, Murat Gueler, στο βρετανικό Autocar, η Ford δεν σκοπεύει να ενσωματώσει ρετρό στοιχεία σχεδίασης σε νέα της μοντέλα. Ουσιαστικά δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε καμία αναβίωση μοντέλου από το παρελθόν της σε σχεδιαστικό επίπεδο, αντίθετα με ό,τι συνηθίζεται πλέον στην αυτοκίνηση μετά και την παρουσίαση των Renault 5, του Nissan Z και της Lamborghini Countach. 

Ο Gueler, ωστόσο, συνέχισε λέγοντας πως από το παρελθόν της Ford μπορεί να προκύψει η ονοματοδοσία των νέων της μοντέλων, κάτι που έγινε με επιτυχία ήδη στην γκάμα της εταιρείας. Το Puma ως το τελευταίο δείγμα αυτής της επιλογής, απολαμβάνει της αναγνώρισης του κοινού εξαιτίας και του ονόματός του, σύμφωνα με τον Gueler, παρά το γεγονός πως «μεταλλάχθηκε» σε SUV και όχι σε Coupe όπως το παλιότερο ομώνυμο μοντέλο. 

Puma

Αυτό θυμίζουμε, έχει γίνει και στην περίπτωση του Ford Kuga (αν και η ονομασία του δεν προέρχεται αυτούσια από το παρελθόν αλλά παραπέμπει στο Cougar), αλλά και της Mustang, με τον Gueler να σημειώνει σχετικά πως η αναβίωση του ονόματος της νέας Mach-E αποδεικνύεται σωστή απόφαση για την εταιρεία, αφού μέσω αυτής εκφράζεται στο ακέραιο η δυναμική της μάρκας.

Όσον αφορά στα μελλοντικά πλάνα της Ford, ο Gueler υποστηρίζει πως είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη Ford να χρησιμοποιεί ονόματα από το παρελθόν της, αφού με αυτό τον τρόπο αξιοποιείται η μοναδική ιστορία της και προσδίδει επιπλέον συναίσθημα στα νέα της μοντέλα. 

Mustang Mach E

Με τη φημολογία πως το επόμενο SUV μοντέλο της Ford θα αναβιώσει και αυτό ένα όνομα από το παρελθόν, μη σας κάνει εντύπωση αν τελικά ονομαστεί Probe, Capri, Cortina, Sierra η Escort, αν και σαφώς τα ονόματα που προκρίνονται τελικά από τη Ford,  προέρχονται από την Coupe κατηγορία…

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube