Ferrari Purosangue προκαλεί Lamborghini Urus, τι το 'θελε; [video]

Ferrari Purosangue προκαλεί Lamborghini Urus, τι το 'θελε; [video]

Η Ferrari Purosangue κοστίζει όσο δυόμισι Lamborghini Urus. Τουλάχιστον, είναι σημαντικά ταχύτερη;

Lamborghini Urus

Ιταλικός εμφύλιος στα υπερ-SUV. Η κόντρα Ferrari και Lamborghini μεταφέρεται σε μια κατηγορία όπου μέχρι πρόσφατα δεν είχαν καν εκπροσώπηση. Δεδομένου ότι υπάρχει χαοτική διαφορά τιμής, θα περιμέναμε ότι η Purosangue θα είναι σημαντικά ταχύτερη από τη Lamborghini Urus.

Κάτι που όμως δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση στην πράξη. Αν και πιο αδύναμη και με μεγαλύτερο βάρος, η υπεροπλία της διτούρμπινης Lamborghini Urus στη ροπή, της χαρίζει το προβάδισμα απέναντι στον «μισητό» εχθρό.

Ferrari και Lamborghini κονταροχτυπιούνται όπου βρεθούν κι όπου σταθούν. Τώρα και στα αψηλά!

Lamborghini Urus

Η Ferrari Purosangue επιλέγει μια πιο οδηγοκεντρική προσέγγιση. Έναν ατμοσφαιρικό V12 6,5 lt με απόδοση 725 ίππους και 716 Nm. Ζυγίζει 2.033 kg κι υπό τις κατάλληλες συνθήκες, θα σταματήσει να επιταχύνει στα 311 km/h. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Lamborghini Urus Performante περιπολικό στο Ντουμπάι

Η Lamborghini Urus Performante αντιπαραθέτει έναν V8 4,0 lt με δύο τούρμπο. Αποδίδει 666 ίππους και 850 Nm, ενώ ζυγίζει λιγότερο από την απλή Urus. Παρόλα αυτά, με 2.150  kg, ξεπερνά τη Ferrari στο ζύγι. Έχει τελική ταχύτητα 306 km/h.

Lamborghini Urus

Με χειρότερη αναλογία kg ανά ίππο αλλά περίσσεια ροπής, κοστίζοντας όμως δυόμισι φορές λιγότερο, θα περίμενε κανείς ότι η Performante θα έμενε πολύ πίσω. Δεν σας χαλάμε την αγωνία αποκαλύπτοντας το αποτέλεσμα του βίντεο που γύρισε με μεράκι ο Mat Watson του CarWow, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο φτωχός συγγενής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή είναι η σωστή Lamborghini Urus Performante, λέει η Novitec

Και βέβαια, υπάρχει πλέον κι η ολοκαίνουργια Urus SE, με το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης να αποδίδει 800 ίππους και 950 Nm. Yπόσχεται 3,4” για το 0-100, αλλά και 60 km ηλεκτρικής αυτονομίας για αθόρυβη κι αμόλυντη αστική μετακίνηση.

Lamborghini Urus

Θα τα κατάφερνε καλύτερα στο σημερινό συγκριτικό; Δεν γνωρίζουμε, γιατί η αναβάθμιση σε ισχύ συνοδεύεται κι από σχεδόν 400 kg περισσότερο βάρος από τη Performante. Κατηγορήστε τον ηλεκτροκινητήρα των 192 ίππων και την μπαταρία των 25,9 kWh.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Lamborghini Urus Performante στη μεταφορά οργάνων

Οι Ιταλοί πάντως διατείνονται ότι στην πίστα, η Urus SE είναι αντίστοιχα γρήγορη με την πιο εστιασμένη στη γρήγορη οδήγηση Performante όταν φορούν τα ίδια ελαστικά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube