Ένα μήνυμα σε μπουκάλι στα νέα κεντρικά γραφεία της Ford

Ένα μήνυμα σε μπουκάλι στα νέα κεντρικά γραφεία της Ford

Βρέθηκε από εργάτες που ανακαινίζουν το κτίριο και χρονολογείται από το 1913. 

Πολλά πράγματα μπορείς να βρεις μέσα σε ένα παλιό κτίριο, μερικά από τα οποία μπορεί και να αποδειχθούν «θησαυρός». Κάπως έτσι, τα συνεργεία που εργάζονταν για να ανακαινίσουν τον παλιό κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ντιτρόιτ που θα φιλοξενήσει τα κεντρικά γραφεία της Ford, βρήκαν ένα μήνυμα μέσα σε ένα μπουκάλι μπύρας. 

Ο σταθμός κατασκευάστηκε το 1913 και πιστεύουν πως το μπουκάλι με το περίεργο περιεχόμενό του χρονολογείται και αυτό από τότε. Το μήνυμα αφαιρέθηκε με μεγάλη προσοχή από το μπουκάλι, αλλά οι ειδικοί αγωνίζονται να το διαβάσουν ή μάλλον να το αποκρυπτογραφήσουν.

message

Οι αρχικές υποθέσεις θέλουν το μήνυμα να γράφτηκε από κάποιον από τους εργάτες που δούλευαν στην κατασκευή του σταθμού την εποχή εκείνη. Το μπουκάλι βρέθηκε σε μια γύψινη θήκη στην αίθουσα τσαγιού του σταθμού μαζί με άλλα μπουκάλια της εποχής. 

Συνολικά, οι εργαζόμενοι στην ανακαίνιση του σταθμού ανακάλυψαν πάνω από 200 είδη από εκείνη την εποχή, όπως παιδικά και γυναικεία παπούτσια, αποδείξεις πληρωμών κ.α.

Όλα τα ευρήματα θα φυλαχθούν και θα εκτίθενται σε έναν ειδικό χώρο που θα κατασκευαστεί στο κτίριο, όμως οι ειδικοί πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία (και φροντίδα), στο μήνυμα για να μην αλλοιωθεί, όπως και στην ετικέτα του μπουκαλιού της μπύρας μέσα στο οποίο βρέθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζουν, πρόκειται για αντικείμενα που έχουν την ίδια αξία με τα κομμάτια ενός ιστορικού αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube