Η Takata παραποιούσε στοιχεία για τους ελαττωματικούς αερόσακους

Η Takata παραποιούσε στοιχεία για τους ελαττωματικούς αερόσακους

Νέο σκάνδαλο, αυτή τη φορά με απόκρυψη στοιχείων

Η Takata, η εταιρεία κατασκευής αερόσακων που έχει γίνει αιτία για τη μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, κατηγορείται τώρα πως απέκρυψε στοιχεία για τους προβληματικούς της αερόσακους που της προμήθευε η Honda.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος του IIHS, Brian ONeill, που είχε προσληφθεί από κοινού από Honda και Takata τον προηγούμενο Οκτώβριο, για να προχωρήσει σε μυστικούς ελέγχους, μηχανικοί της Takata αφαιρούσαν από τους φακέλους αποτελέσματα δοκιμών που ενοχοποιούσαν το σύστημα ανάφλεξης των αερόσακων.

Οι αναφορές που έφταναν στη Honda ήταν μια «ωραιοποιημένη εκδοχή της πραγματικότητας», τονίζει ο Brian ONeill και συνεχίζει λέγοντας πως «έχουμε στοιχεία ότι έχει γίνει μια επιλεκτική επεξεργασία των στοιχείων».

Ο έλεγχος σε πρώτη φάση έγινε σε αερόσακους αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική, αλλά θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο και ο ONeill δηλώνει πως θα χρειαστούν περίπου τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της Honda.

Οι αποκαλύψεις στοιχειοθετούν ένα ακόμη σκάνδαλο για την Takata, τη στιγμή που η οικονομική ζημιά στην εταιρεία είναι τεράστια και αυτή αναζητά εναγωνίως αγοραστές. Και αυτό διότι το κόστος ανάκλησης για πάνω από 100.000.000 αυτοκίνητα είναι δυσβάστακτο για την εταιρεία.

Τέλος, και πάντα σύμφωνα με καταθέσεις μηχανικών, η Takata παρέδωσε αλλοιωμένα στοιχεία και στις Nissan, Toyota και GM.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube