Δείτε τον κινητήρα ενός Honda Civic μετά από 402.000 km [video]

Δείτε τον κινητήρα ενός Honda Civic μετά από 402.000 km [video]

Αναμφίβολα, η Honda είναι μια από τις πιο αξιόπιστες μάρκες παγκοσμίως. Σε τι κατάσταση όμως παραμένει ο κινητήρας ενός Honda Civic μετά από 402.000 km;

Honda Civic Engine

Ανέκαθεν, οι ιαπωνικές φίρμες ξεχώριζαν για την αντοχή και την αξιοπιστία τους. Με την Honda μεταξύ άλλων να ξεχωρίζει. Όπως άλλωστε λένε οι ειδικοί, η σωστή συντήρηση και η φιλική οδήγηση ενός Honda μπορούν να σας κρατήσουν ξέγνοιαστους για πολλά χιλιόμετρα.

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με τον 4κύλινδρο, ατμοσφαιρικό κινητήρα ενός Honda Civic του 2003. Τον οποίο αποφάσισε να σκανάρει το κανάλι I Do Cars στο YouTube για να δει σε τι κατάσταση είναι και πόσο έχουν επηρεαστεί τα εξαρτήματά του μετά από 402.000 km.

O κινητήρας του Honda Civic έπρεπε να αντικατασταθεί μετά από 402.000 km, εξαιτίας μιας ελαττωματικής φλάντζας κεφαλής

Honda Civic Engine

Και η αλήθεια είναι πως λίγο πριν την αντικατάστασή του, ο κινητήρας φαίνεται αρκετά καθαρός. Σαφώς όμως και υπάρχουν φθορές. Ο ιμάντας χρονισμού και ένα μεγάλο μέρος του μηχανισμού κίνησης θα έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί από καιρό. Παρά ταύτα όμως, οι κεφαλές και τα έμβολα μοιάζουν σε πολύ καλή κατάσταση, αν αναλογιστούμε τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου.

Οι αλλαγές λαδιού όπως όλα δείχνουν γίνονταν τη σωστή στιγμή, πλην όμως διακρίνονται κάποια σημάδια φθοράς στα τοιχώματα του κυλίνδρου, καθώς επίσης και στα ρουλεμάν, περιλαμβανομένων των ρουλεμάν της μπιέλας.

Ο Eric, παρουσιαστής του καναλιού, εντόπισε υπολείμματα στο σωλήνα συλλογής λαδιού. Συνεχίζοντας, βρήκε τον λόγο που ο κινητήρας έπρεπε να αντικατασταθεί μετά από 402.000 km. Μια ελαττωματική φλάντζα κεφαλής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αν δεν υπήρχε αυτή η αστοχία, ο κινητήρας θα μπορούσε να δώσει πολλά χιλιόμετρα ακόμα. Νομοτελειακά όμως, όσο καλή κι αν είναι η συντήρηση, η λειτουργία του κινητήρα για τόσα χιλιόμετρα είναι φυσικό πως θα φέρει ορισμένες φθορές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube