Δείτε τηλεκατευθυνόμενο μοντελάκι αεροπλάνου να πιάνει 750 km/h! [video]

Δείτε τηλεκατευθυνόμενο μοντελάκι αεροπλάνου να πιάνει 750 km/h! [video]

To αεριωθούμενο RC Speeder Inferno κατέχει το ρεκόρ ταχύτητας Guinness για αερομοντέλα.

Αν οι Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας έχουν εκδηλώσει ανησυχία για τα drones που πετούν στον αέρα, φανταστείτε πώς θα νιώθουν για ένα RC-Jet που πιάνει τα 750 km/h!

Ευτυχώς υπάρχει ένα μόνο τέτοιο μοντελάκι στον κόσμο, βρίσκεται στη Γερμανία και ο τύπος που το πετάει φαίνεται πως ξέρει πολύ καλά τι κάνει, όσο επικίνδυνο κι αν δείχνει το ιπτάμενο «βλήμα». 

Το Inferno είναι έργο του 47χρονου Γερμανού πιλότου Niels Herbrich με τη συνεργασία των φίλων του και εξίσου τρελών Christoph Meier και Tunc Uzun. Και κατέχει το ρεκόρ ταχύτητας τηλεκατευθυνόμενων μοντέλων με 749,221 km/h, πιστοποιημένο από την Guinness World Records (για απόσταση 200 m σε δύο κατευθύνσεις).

RC-jet Inferno and maker

Πρόκειται για μια μονοκόμματη, δελταπτέρυγη κατασκευή, σχεδιασμένη με CFD. Και όπως όλα τα δελταπτέρυγα, είναι δύσκολο στο χειρισμό, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι δεν υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές για να βοηθούν στην πτήση, όπως υπάρχουν στα μαχητικά τζετ.

Το Inferno ζυγίζει μόλις 7,5 kg και δεν έχει σύστημα τροχοδρόμησης. Απογειώνεται, όπως θα δείτε, με μια γιγαντιαία… σφεντόνα! Την πρόωση παρέχει ένας στροβιλοκινητήρας Behotec JB 180, που καίει κηροζίνη, παρέχει μέγιστη ώση 18,3 kg στις 125.000 rpm και ζυγίζει 1.580 γραμμάρια! Ο ανεφοδιασμός του αεροσκάφους θυμίζει… ενδοφλέβια παροχή με ορρό και η κατανάλωση είναι κάπου μισό λίτρο το λεπτό.

Το ρεκόρ των 750 km/h επιτεύχθηκε πέρσι το καλοκαίρι και στη συγκεκριμένη επίδειξη του video το Inferno χρονομετρήθηκε στα 727 km/h «μόνο». Βλέπουμε τον χειριστή να το πιλοτάρει –ακόμα και μέσα στη χαμηλή νέφωση!– μόνο με το μάτι, χωρίς την οθόνη first-person view που έχουν κάποια drones. Αν θέλετε όμως να ζήσετε την πτήση από τη θέση του πιλότου, δείτε το δεύτερο video.

[Πηγές: RC Media World, Guinness World Records, Behotec]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube