Δείτε το Honda Type R να πιάνει τα 283 km/h σε γερμανική autobahn – και όχι μόνο [videos]

Δείτε το Honda Type R να πιάνει τα 283 km/h σε γερμανική autobahn – και όχι μόνο [videos]

Αυτή ήταν μια τελική σούπερκαρ κάποια χρόνια πριν – αλλά το Type R περνάει άνετα τις Porsche 911 και στο ’Ring, όπως θα δείτε…

Η τελευταία έκδοση FK8 του εμβληματικού Honda δεν σταματά να εκπλήσσει – και η τελευταία έκπληξη έρχεται από τη Γερμανία.

Το προσθιοκίνητο σούπερ-χάτσμπακ των 320 ίππων, σε ένα –σχετικά– ήσυχο τμήμα γερμανικής autobahn χωρίς όριο ταχύτητας, έπιασε τα 283 km/h, όπως θα παρακολουθήσετε. Και θα πήγαινε κι άλλο, λέει ο δημοσιογράφος-δοκιμαστής του γαλλικού L’Argus, αν δεν αναγκαζόταν να κόψει από την κίνηση.

Η τελική που ανακοινώνει επίσημα η Honda για το Civic Type R είναι 272 km/h, αλλά ο Γάλλος του L’Argus εξηγεί ότι στο σημείο αυτό ο δρόμος κατηφορίζει ανεπαίσθητα, και εκτιμά ότι αν δεν τον έκοβαν θα περνούσε τα 290 km/h.

To πρώτο video δείχνει το ταχύμετρο του Civic και είναι εντυπωσιακό το πώς ανεβαίνει ο δείκτης του καθώς το αυτοκίνητο επιταχύνει.

Όμως το Type R δεν έχει φτιαχτεί για «ευθειάκηδες». Απόδειξη, το ότι κατέχει το ρεκόρ προσθιοκίνητων στο Nürburgring, με ένα γύρο των 20,8 km σε 7’ 43” 8, επίδοση 3,4” καλύτερη από εκείνη του προηγούμενου κατόχου, του «ειδικού» VW Golf GTI Clubsport S.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο Honda Type R διαλύει το ρεκόρ προσθιοκίνητων στο Nürburgring [video]

Όμως εκείνο το Honda του «επίσημου» ρεκόρ φορούσε ειδικά λάστιχα Michelin Pilot Sport Cup 2 αντί για τα στάνταρ Continental δρόμου. Αντίθετα, το Type R του L’Argus φορούσε τα στάνταρ ContiSportContact6 – που θα τα ακούσετε στο δεύτερο video να στριγκλίζουν ανατριχιαστικά στις στροφές της Nordschleife.

Όμως αυτό δεν εμποδίζει τον –πραγματικά πολύ καλό– οδηγό να περνά με άνεση όποια Porsche 911 βρίσκει μπροστά του, σε μια από τις τελευταίες φετινές μέρες Touristenfahrten” όπου η πίστα ήταν ανοιχτή για το κοινό.

[Πηγή: L’Argus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube