Αυλαία και επίσημα για τη Fisker... Πτώχευση!

Αυλαία και επίσημα για τη Fisker... Πτώχευση!

Δεν μακροημέρευσε στην αγορά αυτοκινήτου η Fisker, καθώς η αμερικανική φίρμα κατέθεσε με κάθε επισημότητα αίτημα πτώχευσης στις αρμόδιες αρχές.

Fisker Ocean

Η κατάσταση έμοιαζε μη αναστρέψιμη εδώ και καιρό, σήμερα όμως ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση. Η Fisker υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ.

Η start-up που ασχολήθηκε με την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντιμετώπισε σημαντικά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας του Ocean και οι όποιες προσπάθειες για συνεργασία με καταξιωμένες μπράντες ναυάγησαν. Με αποτέλεσμα η Fisker να συνεχίσει να καταγράφει ζημιές εκατοντάδων εκατομμύριών δολαρίων.

Τα περιουσιακά στοιχεία της Fisker αποτιμώνται από 500 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Fisker Ocean

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης κατά τη χθεσινή μέρα, προχωρώντας μάλιστα και σε αποτίμηση των περιουσιακών της στοιχείων. Βάσει των εκτιμήσεων, τα περιουσιακά της στοιχεία αποτιμώνται από 500 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δολάρια και τα… υπόλοιπά της από 100-500 εκατομμύρια δολάρια.

«Όπως και άλλες εταιρείες στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων, έχουμε αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα που επηρέασαν την ικανότητά μας να λειτουργούμε αποτελεσματικά. Μετά την αξιολόγηση όλων των επιλογών για την επιχείρησή μας, αποφασίσαμε ότι η πώληση των περιουσιακών μας στοιχείων είναι η πιο βιώσιμη πορεία για την εταιρεία», ανέφερε η επίσημη τοποθέτηση της αμερικανικής φίρμας.

Θυμίζουμε πως κατά το 2023, η Fisker κατασκεύασε πάνω από 10.000 αυτοκίνητα. Αριθμός μικρότερος από το ένα τέταρτο της αρχικής της πρόβλεψης για το περσινό έτος. Μάλιστα, για να φτάσει στον αριθμό των 10.000 αυτοκινήτων, αποφασιστικό ρόλο διαδραμάτισε η σύναψη συμφωνίας με την Magna Steyr στην Αυστρία. Από τα 10.000 κομμάτια, οι παραδόσεις στους πελάτες έφτασαν μετά βίας τις 4.700.

Fisker Alaska

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποια αυτοκινητοβιομηχανία από την Κίνα είναι έτοιμη να βάλει λουκέτο;

H διακοπή της παραγωγής του Ocean, επηρέασε και τη Magna Steyr. Η αυστριακή εταιρεία είχε τονίσει πως εξαιτίας της διακοπής παραγωγής του Ocean, ανέμενε απώλειες της τάξης των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ προχώρησε και στην περικοπή 500 θέσεων εργασίας από το εργοστάσιό της στην πόλη Graz.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως η Fisker είναι η δεύτερη εταιρεία αυτοκινήτων που ξεκίνησε από τον Henrik Fisker -έναν διάσημο σχεδιαστή σπορ αυτοκινήτων BMW και Aston Martin- και οδηγείται σε πτώχευση.

Fisker Ocean

Ένα προηγούμενο εγχείρημα, η Fisker Automotive κατέθεσε αίτηση για προστασία βάσει του κεφαλαίου 11 το 2013, αφού μια σειρά ανακλήσεων προκάλεσε την πτώση του προμηθευτή μπαταριών της, ο οποίος ήταν επίσης αποδέκτης δανείων του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube