15χρονος με κλεμμένη Corvette έσπειρε τον πανικό [video]

15χρονος με κλεμμένη Corvette έσπειρε τον πανικό [video]

Αστυνομικοί στην California καταδίωξαν κλεμμένη Chevrolet Corvette το βράδυ του Σαββάτου, η οποία τελικά συνετρίβη μετά από χρήση καρφιών. Στο τιμόνι βρισκόταν ένας 15χρονος, με συνοδηγό έναν 19χρονο.

Corvette

Μια φαινομενικά συνηθισμένη βάρδια για την Αστυνομία του San Bernardino εξελίχθηκε σε άγρια καταδίωξη με πρωταγωνιστές μια κλεμμένη Chevrolet Corvette και δύο έφηβους.

Το περιστατικό ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου, όταν αστυνομικοί εντόπισαν μια κλεμμένη Chevrolet Corvette, με την καταδίωξη να κορυφώνεται σε σημείο που χρειάστηκε η επέμβαση της Υπηρεσίας Αυτοκινητοδρόμων της California (CHP). Το τέλος ήρθε μετά από τη χρήση καρφιών στον δρόμο, μερικά σκασμένα λάστιχα και μια σφοδρή σύγκρουση. Με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν στη συνέχεια δύο νεαρούς –έναν 15χρονο οδηγό και έναν 19χρονο συνοδηγό.

Η καταδίωξη ολοκληρώθηκε με την Αστυνομία αφού η Corvette είχε διανύσει σχεδόν 112 km

Η καταδίωξη ξεκίνησε στην περιοχή Hesperia της Καλιφόρνια λίγο πριν από τις 10 το βράδυ, όταν ο ανήλικος οδηγός φέρεται να ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει έλεγχο της Τροχαίας. Ελικόπτερο ειδησεογραφικού σταθμού κατέγραψε την καταδίωξη στον αυτοκινητόδρομο I-10.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, η Corvette ξεπέρασε τα 160 km/h, ενώ η αστυνομία προσπάθησε να αναχαιτίσει το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας καρφιά δρόμου. Αν και αρχικά δεν είχαν αποτέλεσμα, κατάφεραν αργότερα να προκαλέσουν βλάβη του μπροστινού αριστερού ελαστικού.

Το ελικόπτερο κατέγραψε τη στιγμή που το ελαστικό αποκολλήθηκε από την Corvette με ταχύτητα 130 km/h. Παρά την απώλεια πρόσφυσης, ο ανήλικος οδηγός συνέχισε να οδηγεί επικίνδυνα, περνώντας ανάμεσα από πολλά αυτοκίνητα, πριν βγει από τον αυτοκινητόδρομο. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, ανέβηκε σε πεζοδρόμιο και προσέκρουσε σε φράχτη.

Η καταδίωξη ολοκληρώθηκε με την Αστυνομία να συλλαμβάνει και τους δύο νεαρούς, ενώ η Corvette είχε διανύσει σχεδόν 112 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Δεδομένης της ηλικίας  του οδηγού, οι αρχές δεν δημοσίευσαν τα προσωπικά του στοιχεία. Ο 19χρονος συνοδηγός συνελήφθη επίσης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά του. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι και οι δύο νεαροί έκαναν κάποιες εξαιρετικά επικίνδυνες επιλογές, οι συνέπειες των οποίων θα τους επηρεάσουν για πολύ καιρό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube