Τρεις κατάμαυρες κολασμένες Toyota Supra, έτοιμες για όλα [video]

Τρεις κατάμαυρες κολασμένες Toyota Supra, έτοιμες για όλα [video]

Τρεις δεκαετίες μετά, τρεις Toyota Supra απειλούν να στοιχειώσουν τα όνειρά σου. Ποια είναι όμως η πιο γρήγορη;

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, μια Toyota Supra 4ης γενιάς θα εκπέμπει τη γοητεία της. Ειδικά αν πρόκειται για βελτιωμένο μοντέλο, προσεγμένο στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Το τελευταίο βίντεο του Officially Gassed συγκέντρωσε τρεις βελτιωμένες Toyota Supra και τις αντιπαρέβαλε. Όλες βαμμένες κατράμι, με τις δύο από αυτές να ξεπερνούν τους 1.000 ίππους. Να μην ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις!

Τι είναι καλύτερο από μια πανίσχυρη κατάμαυρη Toyota Supra; Ακριβώς...

Toyota Supra

Η πιο ισχυρή της παρέας αποδίδει 1.200 ίππους και φοράει ελαστικά Nankang AR-1. Η δεύτερη έχει 1.100 ίππους κι είναι εξοπλισμένη με Yokohama Advan A052. Η μεγάλη της ιδιαιτερότητα είναι το 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Μαμά» Toyota Supra με 16.000 km θα πουληθεί χρυσάφι

Μόνο μία Toyota Supra έχει 3ψηφιο αριθμό ισχύος, αλλά αν θεωρείς ότι είναι καταδικασμένη με «μόνο» 780 ίππους, το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι το ντραγκστεράδικα — αν και νόμιμα για χρήση δρόμου — πίσω ελαστικά: Mickey Thompson ET Street S/S.

Toyota Supra

Και πράγματι, στο σπριντ από στάση στα 60 mph (97 km/h), η συγκεκριμένη γράφει 4,15” έναντι της 4,38” της αυτόματης και 4,60” του θηρίου των 1.200 ίππων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda MX-5 μασκαρεύεται με φώτα από Supra και BMW Z4

Στην κόντρα των ρεπρίζ, εκκινώντας από τα 40 mph (64 km/h), η αυτόματη ήταν η ταχύτερη. Με τον οδηγό της να μην πονοκεφαλιάζει για να κάνει τις τέλειες αλλαγές, όπως οι αντίπαλοί του. Όμως, όταν τα τρία θεριά στήθηκαν στην εκκίνηση για το 1/4 του μιλίου, η αυτόματη Supra έχασε τον έλεγχο με περίπου 114 km/h. Κατέληξε στα χωράφια, σηκώθηκε στις δύο ρόδες και στο τσακ γλίτωσε την ανατροπή. 

Toyota Supra

Αν κι η πιο αδύναμη της παρέας, η Supra με τα Mickey Thompson τερμάτισε πρώτη στην κλασική κόντρα, με επίδοση 12,05” χωρίς να προσμετράται το πρώτο πόδι κύλισης. Μπροστά από τα 13,69” του μοντέλου των 1.200 ίππων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Jaguar E-type Φρανκενστάιν με μοτέρ 760 PS από Supra

Σε ρεπρίζ από τα 100 στα 200 km/h, η αυτόματη Toyota Supra των 1.100 ίππων ήταν η ταχύτερη με 4.74” σε 197,02 m, ενώ η αδύναμη με τα κορυφαίας πρόσφυσης ελαστικά είχε χάσει το πλεονέκτημά της: 6.69” σε 278,05 m. Η ισχυρότερη δεν κατάφερε να γράψει ένα καθαρό πέρασμα.

Toyota Supra

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρία μοντέλα δηλώθηκαν στα 1.600 kg κι ότι τα δύο χειροκίνητα αντιμετώπισαν προβλήματα με κάμποσες χαμένες αλλαγές. 

Οπότε όσο ξενέρωτο κι αν φαίνεται ένα αυτόματο κιβώτιο σε ένα μοντέλο που φορά σκαλισμένο 2JZ, ενίοτε μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube