Θα έκοβες την οροφή του Suzuki Jimny να το κάνεις τροχόσπιτο;

Θα έκοβες την οροφή του Suzuki Jimny να το κάνεις τροχόσπιτο;

Το 5θυρο Suzuki Jimny μπορεί να μετατραπεί σε τροχόσπιτο, αλλά θα πρέπει να κόψετε την οροφή.

Suzuki Jimny

Ένα τροχόσπιτο Suzuki Jimny ακούγεται ιδανικό, γιατί είναι πανάλαφρο αγριοκάτσικο και μπορεί να πάει παντού. Καμιά βουνοκορφή ή ερημική παραλία δεν θα μπορούσε να του αντισταθεί.

Μετά βέβαια συλλογίζεσαι ότι ποτέ το Suzuki Jimny δεν είχε επαρκείς χώρους. Κι όμως, η ιαπωνική εταιρεία White House Camper το επέλεγε για να το μετατρέψει σε τροχόσπιτο, προσαρμόζοντας μια ανοιγόμενη σκηνή οροφής. Η ιδιαιτερότητά της; Ότι θα πρέπει να κοπεί η μεταλλική οροφή του δημοφιλούς 4x4.

Τι είναι πιο ακραίο; Να επιλέξεις το Suzuki Jimny για τροχόσπιτο ή να του κόψεις την οροφή στη διαδικασία;

Suzuki Jimny

Suzuki Jimny

Η White House Camper υποστηρίζει ότι  απαιτούνται μεν — μη αναστρέψιμες — θυσίες, αλλά αξίζει τον κόπο δε. Γιατί αν είστε ορκισμένος λάτρης του κάμπινγκ, θα εκτιμήσετε την ευκολία του να μπαινοβγαίνετε στη σκηνή χωρίς να χρειάζεται να βγείτε από το αγαπημένο σας όχημα. Ειδικά σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ή ανάγκης για έκτακτη αναχώρηση. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θα έκανες ποτέ τροχόσπιτο το Toyota Prius;

Ταυτόχρονα, το εσωτερικό ύψος της καμπίνας αναβαθμίζεται και το πλήρωμα νιώθει πιο άνετα. Βέβαια, σε περίπτωση μεταπώλησης, καλό θα είναι να βρείτε κάποιον εξίσου πωρωμένο. Η σκηνή μπορεί να φιλοξενήσει δύο ενήλικες και προσθέτει σχεδόν 145 cm στο συνολικό ύψος. Δεν αλλοιώνει το μήκος ή το πλάτος του οχήματος, ενώ ο ηλεκτρικός μηχανισμός αναλαμβάνει την ανύψωση της σκηνής, κάθε φορά που φτάνετε στο επιθυμητό σημείο κατασκήνωσης. 

Suzuki Jimny

Η 5θυρη έκδοση του Suzuki Jimny παρουσιάστηκε αρχικά τον Ιανουάριο του 2023, ως πιο ευρύχωρη επιλογή σε σύγκριση με το μικρότερο αδερφάκι του. Έχει μήκος 3.985 mm, αύξηση 340 mm σε σχέση με το 3θυρο μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σου κάνει κλικ ένα διπλοκάμπινο Suzuki Jimny; [video]

Η φημολογία αναφέρει ότι η Suzuki σχεδιάζει να προσφέρει το 5θυρο Jimny στην Ευρώπη στο μέλλον, αλλά μόνο εφόσον συνοδεύεται από υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η ιαπωνική εταιρεία έχει επιβεβαιώσει ότι μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του Jimny βρίσκεται υπό εξέλιξη και θα φτάσει κάποια στιγμή στις εκθέσεις πριν από την αλλαγή της 10ετίας.

Suzuki Jimny

Το υπάρχον επαγγελματικό Jimny καταργήθηκε στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ και στη γερμανική αγορά προσφέρεται η επετειακή έκδοση Horizon σε 900 κομμάτια, ως προάγγελος της παύσης των πωλήσεων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube