Το Škoda Superb αποκτά εργοστασιακή έκδοση με 477 ίππους

Το Škoda Superb αποκτά εργοστασιακή έκδοση με 477 ίππους

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ένα εργοστασιακό Škoda Superb κοντράρει την BMW M3 Touring, αλλά δεν μπορούμε να το αγοράσουμε.

Η αντιπροσωπεία της Μεγάλης Βρετανίας επιμελήθηκε ένα μοναδικό Škoda Superb, το οποίο αποκάλεσε «Sleeper Edition» και το προίκισε με λαχταριστά μηχανικά μέρη.

Βασίζεται στην κορυφαία έκδοση Laurin & Klement 4x4 της 3ης γενιάς του Škoda Superb, ενώ έχουμε ήδη οδηγήσει την 4η έκδοση του δημοφιλούς τσεχικού μοντέλου. Το μεγάλο νέο αφορά την εκτόξευση της απόδοσης του υπερτροφοδοτούμενου 4κύλινδρου των 2,0 lt. Με την ιπποδύναμη να έχει σκαρφαλώσει από τους 280 ίππους στους 477 και τη ροπή να έχει σχεδόν διπλασιαστεί: από τα 350 στα 662 Nm! Η τετρακίνηση και το αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη διατηρούνται.

Είμαστε οι μόνοι που πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο Škoda Superb θα έβρισκε αρκετούς πρόθυμους αγοραστές;

Škoda Superb

Για να βγάλει τέτοια νούμερα, η εργοστασιακή τουρμπίνα αντικαταστάθηκε με μια μεγαλύτερη Garrett Powermax, η οποία συνδυάζεται και με μεγαλύτερο ιντερκούλερ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Škoda Superb με μοτέρ RS3 720 ίππων στην Autobahn [video]

Η παροχή καυσίμου έχει επίσης αναθεωρηθεί, ενώ διαφορετική είναι κι όλη η εξάτμιση, με εξαίρεση τα τελικά καζανάκια. Αυτά παρέμειναν στη θέση τους προκειμένου να δικαιολογηθεί ο χαρακτηρισμός «Sleeper Edition». Καταλαβαίνεις ότι το πανίσχυρο Škoda Superb έπρεπε να παραμείνει πανομοιότυπο με την απλή έκδοση, ώστε να μην προκαλεί υποψίες.

Škoda Superb

Οι μόνες εμφανισιακές διαφορές είναι η μείωση της απόστασης του αμαξώματος από το οδόστρωμα κατά 50 mm— χάρη στη νέα coilover ανάρτηση της KW — και τα δισκόφρενα της AP Racing, με τις 6πίστονες δαγκάνες να βγάζουν μάτι με το έντονο κόκκινο χρώμα τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θωρακισμένο Škoda Superb Combi για ειδικές αποστολές [video]

Κατά τα άλλα, αυτό που αντικρίζουν οι υπόλοιποι οδηγοί είναι ένα κοινότυπο βάγκον Superb, πανομοιότυπο με όλα τα υπόλοιπα. Φινιρισμένο σε μεταλλικό χρώμα Royal Green και με μια καμπίνα επενδυμένη σε υπέροχο καφέ δέρμα.

Škoda Superb

Τον θεωρητικό αντίζηλο της M3 Touring περιποιήθηκε η RE Performance, η εταιρεία που το 2011 τροποποίησε ένα Octavia ώστε να επιτύχει τελική ταχύτητα 365 km/h στις αλυκές της Bonneville.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς η BMW M3 Touring ταπείνωσε τη Revuelto; [video]

Το «Sleeper Edition» είναι ένα και μοναδικό και δεν θα προσφερθεί στο κοινό, όσο κι αν το θέλαμε. Αποτίνει φόρο τιμής στην 3η γενιά του οικογενειακού των Τσέχων, που πρόσφατα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, έχοντας πουλήσει 860.000 τεμάχια παγκοσμίως.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube