Πώς η BMW M3 Touring ταπείνωσε τη Revuelto; [video]

Πώς η BMW M3 Touring ταπείνωσε τη Revuelto; [video]

Μπορεί η M3 Touring να έχει εργοστασιακά σχεδόν τα μισά άλογα από το νέο υπεραυτοκίνητο της Lamborghini, αλλά στο τέλος περνάει πρώτη τον τερματισμό.

Μισοί κύλινδροι, σχεδόν μισή ισχύς, υπερδιπλάσιες θέσεις στο εσωτερικό, αλλά η νέα BMW M3 Touring μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη Revuelto. Και μάλιστα να αποδειχθεί ταχύτερη.

Πώς γίνεται αυτό; Με την παλιά καλή συνταγή της βελτίωσης του κινητήρα. Τη στιγμή που η Lamborghini αποδίδει 1.015 ίππους, η συγκεκριμένη M3 Touring μπορεί να φαίνεται απολύτως εργοστασιακή, αλλά δεν είναι. Ανέκαθεν συνέβαινε αυτό: Όποιος δεν είχε τα χρήματα να αγοράσει το κάτι παραπάνω ή απλώς του άρεσε η διαδικασία του tuning, βελτίωνε κάτι υποδεέστερο για να περάσει το ακριβό.

Μπορεί ένα στέισον να είναι ταχύτερο από το απαύγασμα της Sant'Agata; Με κάμποση δουλειά στον εργοστασιακό κινητήρα, όλα γίνονται

M3 Touring

Η Lamborghini Revuelto είναι το πρώτο επαναφορτιζόμενο υβριδικό της ιταλικής μάρκας και το πρώτο παγκοσμίως PHEV με κινητήρα V12. Ενσωματώνει έναν νέο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο ήχος της Lamborghini Revuelto ανασταίνει και νεκρούς

Ο V12 παράγει 825 ίππους και 725 Nm, ενώ οι ηλεκτροκινητήρες -οι δύο στο μπροστινό μέρος- αποδίδουν συνδυαστικά 190 ίππους και 82 Nm και καθιστούν τη Revuelto τετρακίνητη.

M3 Touring

Εντυπωσιακά νούμερα, έλα όμως που η συγκεκριμένη M3 Touring βγάζει επίσης 4ψήφια ισχύ και 1.100 Nm, ενώ ζυγίζει οριακά λιγότερο από το ιταλικό hypercar. Ναι, ο 6κύλινδρος σε σειρά S58 του γερμανικού βάγκον μπορεί να αποδώσει ιπποδύναμη που παλιότερα σόκαρε τον πλανήτη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η TechArt χαρίζει στην Porsche 911 Turbo S επιδόσεις Veyron

Παραδίπλα βρίσκεται ένα -επίσης «σκαλισμένο»- Audi R8 V10. Επίσης με 1.000 ίππους και 800 Nm, ενώ είναι και το ελαφρύτερο της παρέας. 

M3 Touring

Δεν θέλουμε να σας χαλάσουμε την έκπληξη, άλλωστε εκτιμούμε ιδιαίτερα τη δουλειά που κάνει ο Mat Watson του καναλιού CarWow. Απλώς θα προτιμούσαμε να μην περιορίζεται στις επιδόσεις στην ευθεία και να συμπεριλάβει και γύρο πίστας στις δοκιμασίες του. 

Έχει δείξει ότι έχει τη φαντασία να ξεφεύγει από το μονότονο 1/4 του μιλίου και κάποιες ρεπρίζ. Όσο για τη Revuelto, είναι η δεύτερη φορά που βρίσκει τον μπελά της, μετά την αψιμαχία με τη Ferrari SF90 και την Porsche 918 Spyder.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube