Η Manhart έφτιαξε την GR Supra που δεν τόλμησε η Toyota

Η Manhart έφτιαξε την GR Supra που δεν τόλμησε η Toyota

Ο Γερμανός βελτιωτής αναβαθμίζει την GR Supra αισθητικά, καθώς και το μοτέρ και την οδική συμπεριφορά.

Έχουμε συνδέσει τη Manhart με τη βελτίωση γερμανικών μοντέλων, αλλά η «συγγένεια» της Toyota GR Supra με την BMW Z4 αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την ποιότητα της μετατροπής.

Η GR Supra 550 είναι το αντίδοτο για την έκδοση GRMN που τόσα χρονιά φημολογείται από τους Ιάπωνες και δεν λέει να δει το φως της παραγωγής. Το «550» αντικατοπτρίζει τη μέγιστη ισχύ που βγάζει η Manhart από τον 6κύλινδρο των 3,0 lt, ενώ η ροπή φτάνει τα 770 Nm.

Η GR Supra 550 είναι ό,τι πιο κοντινό στην έκδοση GRMN που περιμέναμε από την Toyota

GR Supra

Η αύξηση της ισχύος επιτυγχάνεται χάρη σε μια νέα τουρμπίνα, μια ανθρακονημάτινη εισαγωγή από την ARMAspeed, ενώ οι Γερμανοί έχουν αλλάξει και το ψυγείο. Διαφορετική είναι κι η εξάτμιση της FI Exhaust, ενώ αν το επιθυμεί ο πελάτης, αλλάζουν και τα downpipes.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα Toyota GR Supra;

Στο κάρμπον body-kit της GR Supra ξεχωρίζει η τεράστια πίσω αεροτομή, ενώ το ανθρακόνημα παρεισφρύει παντού. Ακόμα και στους πλαϊνούς καθρέπτες, αλλά και σε μικρές λεπτομέρειες όπως στα καλύμματα των πίσω φώτων και σε διάφορους αεραγωγούς. Τα μαύρα και τα κόκκινα αυτοκόλλητα κάνουν όμορφη αντίθεση με το λευκό αμάξωμα.

GR Supra

Οι ζάντες 20 ιντσών της Concave One συνδυάζονται με αποστάτες και χαμήλωμα. Ο φθηνότερος τρόπος για να επιτευχθεί είναι τα ελατήρια της H&R. Ο ακριβότερος και πιο ουσιαστικός για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς η coilover ανάρτηση της KW.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Toyota GR Supra και μας παίρνει το μυαλό

Η Manhart δεν άλλαξε τίποτα στο εσωτερικό, αλλά θα χαρεί να προσθέσει εξατομικευμένες πινελιές για τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες.

GR Supra

Όσον αφορά το κόστος της μετατροπής, καλύτερα να καθίσεις πρώτα. Το κιτ του μοτέρ κοστίζει €11.999, αλλά αν θες το πλήρες πακέτο, θα πρέπει να πληρώσεις άλλα €5.050 για την εξάτμιση και €2.136 για τα downpipes. Κάτι λιγότερο από €20 χιλιάρικα δηλαδή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια ολοκαίνουρια Toyota GR Supra τράκαρε κατά τη διάρκεια test drive

Το φανταχτερό ανθρακονημάτινο body-kit προσθέτει επιπλέον €13.500 στην τιμή, αν και κάθε ανταλλακτικό μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Manhart. Οι ζάντες αλουμινίου μπορεί να κοστίζουν έως και €3.070 ανάλογα με το σετ, ενώ το πιο ακριβό κιτ coilover KW Clubsport κοστίζει €3.100. Ένα 40άρι όλη η σούμα δηλαδή.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube