Ο νέος V8 της Lamborghini Huracán στροφάρει στις 10.000 rpm

Ο νέος V8 της Lamborghini Huracán στροφάρει στις 10.000 rpm

Μπορεί η νέα Lamborghini Huracán να έχασε δύο κυλίνδρους, αλλά κέρδισε δύο τούρμπο, έναν ηλεκτροκινητήρα και κάμποσες rpm.

Lamborghini Huracán

Ο αντικαταστάτης της Lamborghini Hurácan θα διαθέτει έναν από τους πιο ισχυρούς κι υψηλόστροφους V8 κινητήρες που έχουν εγκατασταθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής. 

Ο νέος αντίπαλος της Ferrari 296 GTB θα παρουσιαστεί επίσημα τον Αύγουστο και θα μπαίνει στην πρίζα. Μπορεί η νέα Lamborghini Hurácan να χάσει δύο κυλίνδρους, αλλά θα κερδίσει δύο τούρμπο κι έναν ηλεκτροκινητήρα. Κυρίως όμως, θα ανεβάζει rpm στα ουράνια.

Η Lamborghini είναι πολύ υπερήφανη για τον νέο της V8. Κυρίως επειδή θα ανεβάζει στις 10.000 rpm!

Lamborghini Huracán

Δεν είναι ο πρώτος διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 της Sant'Agata, γιατί υπάρχει και το σύνολο της Urus. Εκείνο όμως είναι κοινό με διάφορα μοντέλα της Porsche, της Bentley και της Audi.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επικό κατευόδιο στον V10 της Lamborghini Huracán Με μια πλουσιοπάροχη βόλτα στην υπέροχη ιταλική ύπαιθρο

Ενώ το μοτέρ της «634», έτσι αποκαλείται ενδοεταιρικά το νέο μοντέλο, έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από την ιταλική φίρμα και δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή ώστε «να καθοριστεί ο κατάλληλος ήχος». Η Lamborghini  υπόσχεται ότι θα έχει «μοναδικό και διακριτό χαρακτήρα και θα προσφέρει στον οδηγό μια απαράμιλλη οδηγική εμπειρία». 

Lamborghini Huracán

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης θα έχει ως επίκεντρο τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 των 4,0 lt. Θα αποδίδει 800 ίππους και 730 Nm. Πολύ παραπάνω δηλαδή από τα νούμερα του απερχόμενου V10, ακόμη και στη σκληροπυρηνική έκδοση STO.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 10 συλλεκτικές Lamborghini Huracán STJ αποχαιρετούν τον V10

Θα συνεργάζεται με ένα ελαφρύ ηλεκτροκινητήρα μπροστά από το 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ο οποίος αποδίδει έως και 150 ίππους και 300 Nm. Υπάρχει η φημολογία ότι θα υπάρχουν και δύο ακόμα ηλεκτρομοτέρ στον μπροστινό άξονα, όπως στη Revuelto, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari Purosangue προκαλεί Lamborghini Urus, τι το 'θελε;

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε τη συνδυαστική ισχύ να ξεπερνά τους 900 ίππους. 

Lamborghini Huracán

Οπτικά, το νέο σούπερκαρ θα σχετίζεται ξεκάθαρα με τη ναυαρχίδα Revuelto. Τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, καθώς το επιτρέπει η κοινή χρήση σημαντικών εξαρτημάτων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube