Tesla Model 3 απογειώνεται με 160 km/h, τρεις νεκροί [video]

Tesla Model 3 απογειώνεται με 160 km/h, τρεις νεκροί [video]

Στο 5θέσιο Tesla Model 3 επέβαιναν έξι άτομα, εκ των οποίων τα τρία σκοτώθηκαν επιτόπου. Από τον οδηγό είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα οδηγήσης κι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Tesla Model 3

Το Tesla Model 3 έχει βραβευτεί για την παθητική ασφάλεια που προσφέρει σε όσους μεταφέρει, όπως κι όλα τα μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας. Όταν όμως κάποιος προκαλεί τόσο ανερυθρίαστα την τύχη του, οι συνέπειες μπορεί να είναι μοιραίες ακόμα και μέσα στο πιο ασφαλές αυτοκίνητο.

Τρεις νεαροί, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στις ΗΠΑ όταν ένα Tesla Model 3 χτύπησε σε κράσπεδο με ταχύτητα 160 km/h, απογειώθηκε για τουλάχιστον 40 m πριν προσκρούσει σε κολόνα ηλεκτροδότησης και κατόπιν σε ένα κτίριο.

Ακόμα και το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον πλανήτη δεν αποτελεί πανάκεια απέναντι στην απερισκεψία

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 02.30 τα ξημερώματα της Κυριακής στην Pasadena στην Καλιφόρνια κι οι αρχές λένε ότι ήταν ευτύχημα που δεν υπήρξαν ακόμη περισσότερα θύματα. Εκτός από τους τρεις νεκρούς επιβάτες του λευκού ηλεκτρικού σεντάν του 2018, άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα τροχαία ατυχήματα σκοτώνουν έναν άνθρωπο κάθε 24

Τρεις από τους τέσσερις επιβάτες στο πίσω μέρος δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας και πετάχτηκαν έξω από το αυτοκίνητο κατά την πρόσκρουση, σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας. Ο ένας από αυτούς σκοτώθηκε ακαριαία, όπως κι οι δύο επιβάτες στα μπροστινά καθίσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν το συμβάν, είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης του 22χρονου οδηγού, ενώ εκρεμμούσε κι ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. Δεν είναι ακόμη επισήμως γνωστό αν ο μοιραίος άντρας οδηγούσε μεθυσμένος, αλλά η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν ενδείξεις για παρουσία αλκοόλ στο αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έχασε την έξοδο στην Εθνική, έκανε όπισθεν, συγκρούστηκε με νταλίκα και σκοτώθηκε

Ευτυχώς, τρεις από τους πίσω επιβάτες, ένας 20χρονος, ένας 18χρονος κι η 17χρονη αδερφή του οδηγού, επέζησαν.

Πολλά βίντεο δείχνουν το Model 3 να κινείται με υπερβολική ταχύτητα μέσα σε αστικό περιβάλλον, να βγάζει σπινθήρες καθώς συγκρούεται με την κολόνα στην άκρη του δρόμου πριν απογειωθεί στον αέρα και τελικά προσγειωθεί στο κτίριο.

Η είδηση έρχεται λίγο μετά από την έναρξη γαλλικής καμπάνιας για την οδική ασφάλεια που προτρέπει να οδηγούμε «σαν γυναίκες». Με τους αριθμούς να δείχνουν ότι οι γυναίκες οδηγοί έχουν οκτώ φορές λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε θανατηφόρο δυστύχημα από τους άνδρες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube