Σπάνια Aventador SVJ 63 λαμπαδιάζει, καίγεται εντελώς [video]

Σπάνια Aventador SVJ 63 λαμπαδιάζει, καίγεται εντελώς [video]

Στάχτη και μπούρμπερη έγινε στα καλά καθούμενα μία Aventador SVJ 63 στην Ασία!

Aventador SVJ 63

Εάν είστε κάτοχος μιας Lamborghini Aventador SVJ 63, η αξία του υπεραυτοκινήτου σας μόλις αυξήθηκε. Καθώς έχουν κατασκευαστεί συνολικά 63 αντίγραφα, το γεγονός ότι ένα κάηκε ολοσχερώς, ανεβάζει τη σπανιότητα των υπόλοιπων.

Το ιταλικό σούπερκαρ βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο, χωρίς ο οδηγός του να έχει αντιληφθεί ότι φλόγες ξεπηδούσαν από τον πίσω προφυλακτήρα. Ένας άλλος οδηγός κόρνανε στην Aventador SVJ 63, προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή του ατόμου που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι της εξωτικής κατασκευής.

Κακά μαντάτα για τους λάτρεις της αυτοκίνησης, ευπρόσδεκτα για όσους βλέπουν τα αυτοκίνητα ως επένδυση 

 

 

Ωστόσο, ήταν ήδη πολύ αργά. Όπως βλέπουμε στο βίντεο, το ιταλικό μοντέλο παραδόθηκε στην πύρινη λαίλαπα. Ευτυχώς, μπορούμε να διακρίνουμε την πόρτα του οδηγού ανοιχτή, που σημαίνει ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για το πλήρωμα. Η φωτιά μετέτρεψε τη σπανιότατη Lamborghini σε ένα σωρό αποκαΐδια, τα οποία τελικά παρελήφθησαν από γερανό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κάρβουνο η Ferrari FF, άθικτο το Cavallino Rampante

Προφανώς δεν τίθεται θέμα αναβίωσης του πανάκριβου μοντέλου, ας ελπίζουμε ότι η ασφάλεια θα αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη. Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα θέλαμε να μάθουμε τι προκάλεσε τη φωτιά στον χώρο του κινητήρα. Ωστόσο, η Sant'Agata δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα δημόσια σχετικά με το περιστατικό.

Aventador SVJ 63

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ιταλική εξωτική κατασκευή λαμπαδιάζει στα καλά καθούμενα. Ferrari 458 Speciale στην Καλιφόρνια έγινε πρόσφατα παρανάλωμα του πυρός. Ο ιδιοκτήτης της την είχε για χρόνια στα πούπουλα, μια πραγματική «garage queen». Την πρώτη φορά που την πήγε μια απαιτητική βόλτα για να την χαρεί, έγινε στάχτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 458 Speciale, την είχε garage queen, κάηκε στην πρώτη βόλτα

Η κανονική Lamborghini Aventador SVJ κοστίζει πάνω από €500.000 στην αγορά των μεταχειρισμένων κι η SVJ 63 είναι ακόμα πιο πολύτιμη. Μόνο 63 αντίτυπα παρήχθησαν, εξ ου και το επίθημα, που αποτίει φόρο τιμής στο έτος ίδρυσης της ιταλικής μάρκας, το 1963.

Aventador SVJ 63

Ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 lt αποδίδει 770 ίππους και 720 Nm. Εκτοξεύοντας το πανάκριβο μοντέλο στα 100 km/h σε μόλις 2,8”, τη στιγμή που η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 350 km/h. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube