Υπέρ-SUV υπάρχουν πολλά, Ferrari Purosangue όμως μία [video]

Υπέρ-SUV υπάρχουν πολλά, Ferrari Purosangue όμως μία [video]

H Ferrari Purosangue κατατροπώνει περίτρανα τον ανταγωνισμό των ταχύτατων SUV.

Ίσως κάποιος ρωτήσει γιατί χρειαζόμαστε τα γρήγορα SUV. Η απάντηση είναι απλή: Έχουν παρέλθει οι εποχές που ένα όχημα που ήταν γρήγορο και διασκεδαστικό έπρεπε να είναι χαμηλό και στριμωγμένο. Η Ferrari Purosangue είναι άλλωστε η καλύτερη απόδειξη.

Το έργο της δεν είναι εύκολο. Στο φρεσκότατο βίντεο του CarWow, έχει να αντιμετωπίσει επτά εξωτικές κατασκευές, αλλά στο τέλος, ο θρόνος έχει θέση μόνο για έναν: Τη Ferrari Purosangue!

Η κατηγορία των υπέρ-SUV έχει ορόσημο κι αυτό δεν θα μπορούσε να φέρει παρά μόνο ένα συγκεκριμένο σήμα στο καπό

Ferrari Purosangue

Porsche Cayenne Coupé Turbo, Aston Martin DBX707, Lamborghini Urus Performante, BMW X6M, Mercedes-AMG G63, Land Rover Defender V8 και Range Rover Sport SV. Όλα με τουλάχιστον μία τουρμπίνα ή κομπρέσορα. Όλα με το πολύ οκτώ κυλίνδρους. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θα ζούσες μέσα σε Lamborghini Urus για έναν χρόνο; [video]

Η Ferrari Purosangue στέκει μόνη, τολμά να διαφοροποιείται. Ατμοσφαιρικό μοτέρ, αλλά τι μοτέρ! V12 6,5 lt, τελικά της επιτρέπει να έχει το χαμηλότερο βάρος της παρέας. 725 ίπποι, 716 Nm, 2.030 kg.

Ferrari Purosangue

Δείτε για παράδειγμα το Defender. Με 525 ίππους και 625 Nm, υπολείπεται 200 PS από την Ιταλίδα θεά, τη στιγμή που πρέπει να κουνήσει 600 επιπλέον kg. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το Range Rover Sport SV των 635 ίππων και 2.560 kg.

To ίδιο μοτέρ φοράει κι η BMW X6M, μόνο που εδώ αποδίδει 10 ίππους λιγότερους, αλλά και το βάρος είναι κατά 100 kg μικρότερο. Τα νούμερα κολακεύουν περισσότερο την υβριδική Porsche των 739 ίππων, των 950 Nm, αλλά και των 2.500 kg.

Ferrari Purosangue

Θα περίμενε κανείς ότι η Lamborghini Urus Performante μπορεί να αποδειχτεί άξια αντίπαλος για το Μαρανέλο. Οι 666 ίπποι και τα 850 Nm πρέπει να υπερνικήσουν 2.150 kg, αλλά ούτε αυτή κατάφερε κάτι ιδιαίτερο.

Κανείς βέβαια δεν περίμενε ηρωισμούς από την G63. Με αεροδυναμική περιπτέρου, θα φτάσει πολύ μακρύτερα όταν τελειώσει η άσφαλτος. Πάντως, δεν της λείπει το τσαγανό, άλλωστε έχει 585 ίππους και 850 Nm. Ζυγίζει όμως και 2.550 kg.

Ferrari Purosangue

Εν τέλει, ο μόνος άξιος αντίπαλος ήταν το έτερο πολύ οδηγοκεντρικό SUV, η Aston Martin DBX707 των 707 ίππων και 900 Nm, με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο. Έχει βέβαια τα «παχάκια» της, αφού σταματά τη ζυγαριά στα 2.250 kg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Aston Martin: Ανάκληση DBX γιατί ξέχασαν να βάλουν αφρό στην οροφή

Για όσους δεν προλαβαίνουν να δουν την τιτανομαχία που διοργάνωσε ο Mat Watson και το επιτελείο του, τα ταχύτερα περάσματα της ημέρας ήταν 11,7” για τη Ferrari Purosangue και τη Βρετανίδα αντίπαλό της, ένα δέκατο πίσω η BMW. Στα 11,9” η Porsche και το Range Rover, μάλλον όχι και τόσο «Performante» η Urus με 12.3”. Κανείς δεν θα κατηγορήσει το Defender για το 13,8” ή την G63 για τα 14”. Όσο για τις αποστάσεις ακινητοποίησης, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω φωτογραφία.

Ferrari Purosangue

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube