Οι Ισπανοί έφαγαν το SEAT Tarraco για χάρη του CUPRA Terramar

Οι Ισπανοί έφαγαν το SEAT Tarraco για χάρη του CUPRA Terramar

Τίτλοι τέλους για το SEAT Tarraco, τη θέση του στην αγορά θα αναλάβει το νέο CUPRA Terramar.

SEAT Tarraco

Σε αντίθεση με το συγγενικό Škoda Kodiaq, δεν θα υπάρξει δεύτερη γενιά του SEAT Tarraco. Το ισπανικό SUV θα αποσυρθεί από την παραγωγή μόλις έξι χρόνια μετά το ντεμπούτο του το 2018. Το πρώτο 7θέσιο SUV των Ισπανών αναμένεται να αντικατασταθεί από το CUPRA Terramar.

Η «ισπανική Alfa Romeo» επιβεβαίωσε την είδηση με την ακόλουθη δήλωση: «Το SEAT Tarraco αποδείχθηκε επιτυχημένο, αλλά δεν θα υπάρξει διάδοχος. Από τα μέσα του 2024, θα επικεντρωθούμε στο νέο CUPRA Terramar, το οποίο αναμένεται να αναπληρώσει το κενό του».

Με την άφιξη του Cupra Terramar, οι Ισπανοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για το SEAT Tarraco στην γκάμα

SEAT Tarraco

Η αποπομπή του Tarraco ήταν εύκολο να προβλεφθεί, καθώς δεν αναφέρθηκε στην παρουσίαση του Μαρτίου σχετικά με την επανεκκίνηση της SEAT. Αντίθετα, όλα τα υπόλοιπα μοντέλα – συμπεριλαμβανομένων των Ibiza, Arona, Ateca και Leon – θα φρεσκαριστούν, επεκτείνοντας τον κύκλο ζωής τους μέχρι το «τέλος της εποχής των κινητήρων εσωτερικής καύσης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Tarraco 2.0 TDI 150 PS DSG 4DRIVE

Ενώ η SEAT αποκαλεί το Tarraco «επιτυχία», τα νούμερα υποδηλώνουν το αντίθετο. Οι πωλήσεις έκαναν χμηλές πτήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, με πτώση από το ζενίθ των 29.615 μονάδων το 2019 στο ναδίρ των 12.872 αυτοκινήτων το 2022. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε καν τα νούμερα των πωλήσεων για το 2023. Για να έχετε μια σύγκριση, το Škoda Kodiaq κατέγραψε 88.516 πωλήσεις στην Ευρώπη το 2019.

SEAT Tarraco

Το CUPRA Terramar θα αποτελέσει τον έμμεσο διάδοχο του SEAT Tarraco, ελπίζοντας να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές με τον πιο σπορ χαρακτήρα, την προηγμένη τεχνολογία και τις επιλογές εξηλεκτρισμού (ήπια υβριδικό κι επαναφορτιζόμενο υβριδικό) που μοιράζεται με το VW Tiguan.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσα μπαλάκια του γκoλφ χωρούν στο πορτ μπαγκάζ του SEAT Tarraco;

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το CUPRA είναι κατά 23,5 πόντους κοντύτερο από το πλέον καταργημένο οικογενειακό SUV της SEAT. Και δεν θα έχει τρεις σειρές θέσεις. Αν ψάχνατε για 7θέσιο SUV, μην κάνετε τον κόπο να ανατρέξετε στον ελληνικό διαμορφωτή για το Tarraco, διότι είναι ήδη παρελθόν.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube